[]

basit bir ms access sorusu - relationship

Merhaba, access'de yeniyim.
İki tablom var örneğin:

Tablo 1: Personel listesi (ID1, personel ismi)
Tablo 2: Yapılan işler (ID2, İş türü, İşi yapan personel)

Tablo 2'deki İşi Yapan Personel alanına Tablo1'deki personel isimlerini combobox olarak çekiyorum. Bu alanda birden fazla personeli seçme imkanı da sağlayabiliyorum (allow multiple values). Aynı işi yapmak için birden fazla personel gerekebiliyor.

Problem şu: Allow multiple values yapmadığımda, yani Tablo2'deki işi yapan personel sütununa tek giriş olduğunda, kayıtlar Tablo1'deki personelin yanında +'ya bastığımızda görünüyor. Yani kimin ne iş yaptığı görülebiliyor. İstediğim gibi. Ancak bu alanda allow multiple values yes dediğimde personel listesinde + görünmüyor. Dolayısıyla giriş yaptığım işler personel üzerinde görünmüyor.

Relationship'de bayağı bir olasılık denedim ama birkaç gündür bu problemi aşamadım. Bunu yapmak mümkün müdür?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

 
normalizasyon kurallarına göre, bir veritabanında, yapılan iş ile personel arasında bire-çok ilişki varsa doğru olan, yapılan iş tablosundan personel bilgisini çıkarıp, 3. bir tablo oluşturup primary key ile birbirlerine iliştirmektir.

Tablo 1: Personel listesi (ID1, personel ismi)
Tablo 2: Yapılan işler (ID2, İş türü)
Tablo 3: İş Personel Bağlantı (ID2, ID1)
  • altinci nesil caylak  (02.12.21 11:01:41 ~ 11:02:04) 
3. tablodan ziyade bu 2 tablonun birbiriyle ilişkisi hangi kolon üzerinden? Personel_id gibi bir değer tutup iki tabloda bu değeri ilişkilendir.


  • Abdurrahman  (02.12.21 11:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.