[]

Cheesecakeim pişerken kabarıp kenarlardan çatlıyor.

Nasıl çatlamadan pişiririm bi türlü çözemedim. Halbuki ilk yaptığımda çatlamamıştı. 2. 3. Seferde çatladı hep.

Elle çırpıyorum hava karıştırmamak için, gereksiz çırpmıyorum, en son pıt pıt vurup havasını alıyorum.
Fırında su oluyor nemli olsun diye.
Benim problemim pişerken çatlaması, pişerken kabarıyor ve kabarırken kenar dokusundan ayrılıp kenarlardan çatlıyor. Soğuturken bu kabarma geçiyor ve tekrar düz hale geliyor cheesecakekim.

Var mı nedenini bilen, yorumu olan?

 
Fırına koyarken yanında bir kaseye biraz su koyun. Buhar çatlamasını önleyecektir.


  • mysticriver  (02.12.21 00:02:06) 
Koyduğunuz pişirme kabini tamamen doldurmayın, biraz kabarması için pay bırakın, pay bırakırsanız kabarıp dökülme yapmaz, piştikten sonra da fırının içinde bırakmayın ki pismeye devam etmesin, dışarıda oda sıcaklığında soğusun


  • sidariss  (02.12.21 00:06:11) 
Arkadaşlara ek olarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile sarın (ben altını da sarıyorum taban çok kıtır olmasın diye) ve yine 1 kase su koyun fırına. Piştikten sonra direk çıkarmayın kapağı yarım açıp ılıdıktan sonra fırından çıkarın


  • kelrapunzel  (02.12.21 00:47:31) 
aliminyum folyo ve su
pastacılık eğitiminde öğrenmiştim

  • kurcalamabozarsin  (02.12.21 00:57:10) 
Şimdi ilk olarak zaten fırında su oluyor yazmıştım. Olay nem olayı değil. Bu nedenle alümünyum folyo ve su önerilerini alamıyorum.

Kabarmaması için elle çırpıyorum, zaten kabartma tozu koyulmuyor cheesecake e.

Ama bunlara rağmen kabarıyor. Kabarıp dökülmüyor zaten, üzerinde pay var. Ama kabarırken ortası ve kenarları farklı miktarda kabarıyor ve bu farktan dolayı çatlıyor. Soğurken tekrar sönüyor ve düzleşiyor.

Ve problem soğurken çatlaması değil pişerken çatlaması. Bu nedenle önce biraz fırında soğutma önerisi de benim durumumda geçerli değil.
  • zimbirik  (02.12.21 14:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.