[]

json içinde json

merhaba, eminim çok basit bir şeydir ama yapamadım.

daha önce python ile birkaç basit json işlemi yaptım ancak şu an uğraştığım şeyde json içindeki json'dan bir veriyi sorgulamam gerekiyor ve beceremedim.

şimdi şöyle, her requestte bi json dönüyor. json'da "submissions" altında komple başka bir json yatıyor. 2 eleman daha var ama onlar lazım değil. submissions altında yatan json içinden veri okumam lazım yani.

örnek: pastebin.com

gördüğünüz gibi "reference" numarasına bağlı approved, declined, pending sayıları var.

yapmaya çalıştığım "declined" sayısı 1 ve üzeri olan itemlerin "reference" numaralarını "declined" sayısıyla birlikte ekrana basmak. her requestte dönen cevapta 50 tane item oluyor bu arada, ben sadece birkaç tanelik örnek verdim yukarıda.

örnekten gidersek şunun gibi bir çıktı olacak ekranda yani:
2 - 1111-104702-492000
1 - 1111-181418-719000

asıl beremediğim mesele json içindeki json'u normal json gibi ele alıp sorgulayabilmek oldu.
şimdiden teşekkürler.

 
Link açılmıyor ama o içerdeki json'ı alıp ayrı bir değişkende deserialize edersen onun üstünden sorgulama yapabilirsin. .Net'de bu şekilde yapardım ama python bilmiyorum.


  • opethian  (01.12.21 17:44:42) 
opethian'ın dediği gibi aslında bu json içinde json olarak düşünme.

gösterdiğin kodun tamamını bir object'e parse edebilirsin.

stackoverflow.com

senin paylaştığın json'da hata var bu arada parantez filan eksik düzelttiğimde şöyle oluyor.

jsonblob.com

buradaki json'u alıp, şu aşağıdaki siteye yapıştırıp sağ taraftan istediğin dili seçersen işini görecek kodu veriyor.

app.quicktype.io
  • aziz dostum jack  (01.12.21 19:32:35 ~ 19:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.