[]

Yurtdışına taşınırken götürülecek şeyler

Kıyafet ayakkabı vs. gibi şeyler değil de, taşındıktan sonra "keşke türkiye'deyken yapsaydım bu işi, alsaydım şu şeyi" dediğiniz neler var? Vekalet vermek mesela çok önemli olmasına rağmen geçen gün aklıma gelmese unutacağım bir şeydi.

Diplomalar, sertifikalar haricinde doğum belgesi vs gibi aslında konsolosluklardan da alınabilecek ama türkiye'deyken almanın/yapmanın daha kolay olduğu neler geliyor aklınıza?


 
Bosuna bankaya fln vekalet vermeyin, vekaletde her islemi belirtmeniz lazim.

yaniniza alacaginiz en onemli sey, duzenli kullandiginiz ilaclar ve 3 4 kutu antibiyotik kesinlikle.
  • oscar  (01.12.21 13:19:15) 
Ailemden birine muhtemel herhangi bir durum için genel vekaletname vermeyi kastettim.

Geçen benzer bi duyuru açılmıştı. Ağrı kesici ve bikaç şeyi not aldım zaten ama ben daha beklenmedik durumlar için hazırlığımı buradayken yapayım diyorum.
  • IncredibleMau  (01.12.21 13:32:15) 
gittiğiniz ülkede bulması alması çok kagıt kürek isteyen şeyler var mı diye araştırıp ona göre Türkiye'ye bir alıcı gözle bakım toplayabilirsiniz lazım olanları :)


  • denizmaniaherif  (01.12.21 14:00:48) 
ilac
genel vekalet
tamamen kapatmiyorsaniz evnizin yedek anahtarini guvendiginiz birine birakmak
kartlari yurtdisina actirmak (eger yoksa)
diger belgeleri konsolosluktan almak mantikli olabailir zira apostil ve yerel dil istenebilir.
ben biraz da baharat getirmistim ev kurutmasi nane gibi:)
  • 65 derece  (01.12.21 14:28:39) 
zaten dogum belgesi, nufus kaydi gibi belgelerin gidilen ulkede bir hukmu olmuyor. boyle belgeler o ulkenin dilinde ve genelde en gec 3 ay tarihli istendigi icin tek cozum lazim oldukca konsolosluktan almak.

ben butun diplomalarin, sertifikalarin fotokopilerini; daha once de bu ulkede bulundugum icin butun eski oturum kartlarinin dokumlerini, vergi bildirimlerini, maas bordrolarinin dokumunu, bunlarin pdf'lerini falan almistim yanima.

ha bir de arabami turkiye'de birakip geldigim icin gitmeden babama vekalet verseydim iyi olacakti. gecen gun muayene sonrasi ruhsat degisikligi yapilmasi gerekti, konsolosluga gitmek zorunda kaldim. gerci artik vekalet isleri online olmus, noterdeki sistemden direkt goruluyor ama durup dururken zaman ve para israfi oldu.
  • chezidek  (01.12.21 14:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.