[]

Evim soyuldu, ne yapayım?

1- yaklaşık 150 bin liralık eşya, laptoplar telefonlar ve içindeki sanal para hesaplarıyla 350-400 bin liralık varlığım çalındı.

2- parmak izleri ve video kaydı alındı ve 17 yaşındaki hırsız çocuk bulunup içeri atıldı.

3- telefoncuyum evdeki telefon kutusunun üzerinde parmak izimin bulunması normal tamire getirilmiştir yada satınalmıştır vs dedi. hakime hanımda sağolsun telefonları buradan almadığına dair elindeki tüm telefonların faturalarını getir diyip çocuğu tahliye etti.

4- Ben şimdi ne yapayım? yerimde olsanız ne yapardınız?
inanılır gibi değil evime girmiş parmak izi bile bulunmuş ama tahliye!

 
açıkcası hırsıza doğrudan ulaşabiliyorsam sağlam bir şekilde tehdit ederek hepsini geri alırdım. ama tek başıma yapmazdım bunu, bu konularda tecrübeli ve gerekli imkanlara sahip kişilerle yapardım. güvendiğim insanlarla.


  • reanarchy  (01.12.21 12:02:21) 
Geçmiş olsun. @reanarchy +1


  • dissendium  (01.12.21 12:28:27) 
iyi bir avukat bulun.
iş yeri güvenlik kameralarını ya da komşuların güvenlik kameralarını geriye dönük yedekleyebildiğiniz kadar yedekleyin. fatura ile gelir şu tarihte gittim o dükkana falan derse, o tarihin görüntüsü şansa sizde ya da komşularınızda çıkabilir.

  • ykyt  (01.12.21 12:31:58) 
valla dostum yerinde olsam hiç öyle çocuğa atar falan yapmazdım, gider çocuğu bulur kardeşim şikayetçi olmayacağım o bilgisayarı ver deyip, en azından sanal para hesaplarını kurtarırdım. sanal para hesaplarının yasal bir karşılığı olduğunu sanmıyorum, tazminatın kralını alsan bile ancak eşyanın bedelini öderler sana.


  • roket adam  (01.12.21 14:24:50) 
geçmiş olsun. eğer mahkemede gerçekten böyle olduysa malum şahısla anlaşma yoluna gitmeniz daha mantıklı sanki.

bir de bu kadar varlıklıysanız iyi bir yerde oturuyorsunuzdur. evinize nasıl girmişler ki?
  • tavish11  (01.12.21 15:11:37) 
Bu hırsızın evinize girebileceği sokak noktasında komşuda dükkanda elbet kamera vardır. Bu kayıtlara ulaşmayı Denediniz mi?. Ayrıca telefonlarınızın faturasını aldıgınız yerlerden geçmişe dönük talep edebiliyorsunuz

Ayrıca saglam bir avukata ihtiyacınız var
  • limonlu eksi  (01.12.21 18:38:26) 
sana yılların sağlam tiyosunu veriyorum.
bu çalıntı mallar bir süre satılmaz bekletilir nüfuzlu birinin malına denk gelirse diye.
senn yapman gereken bulunduğun karakolun en üst amirine çıkacaksın durumu anlatacaksın ve belli miktar da yardımda bulunacaksın anla işte.
çünkü polis bölgelerindeki tüm hırsızları tanır bilir..
  • jamswety  (01.12.21 19:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.