[]

banyoya kayar kapı yapmak

tadilat yapacağız da, çamaşır makinesini bir türlü sığdıramadık.
evinde ve özellikle banyoda kayar (sürgülü) kapı kullanan var mı aramızda?
kullanışlı mı diye soracaktım. ve birde ses izolasyonu normal kapı gibi olur mu?


 
basit kayar kapılar ile hem ses, hem de mahremiyet sağlayamazsınız. ya duvar içi olacak, ki o geçmiş; ya da kasalı kayar kapı yapacaksınız, o da kaliteli aksesuarlar ile ekonomik olmayabilir. onun yerine katlanır kapı düşünebilirsiniz.


  • malheiros  (30.11.21 20:49:13) 
izolasyonlu akordeon kapı düşünebilirsiniz. sürme kapılar banyo için pek kullanışlı degil.


  • faaip de oiad  (30.11.21 21:02:00 ~ 21:09:30) 
banyo icin pek kullanisli degil. yasadigim ulkede surgulu kapi meshur. benim de uc odamin kapisi surgulu ama banyo degil. halbuse banyo da olsa mantikli olurmus cunku kapinin arkasi olu alan biraz. ama gel gor ki surgulu kapi ac kapa icin gurultulu biraz. arkadaslarimda surgulu banyo da gordum onlarin kapilar tam kapanmiyor bile.

ha yag gibi kayan varsa belki olabilir (benim odalar aslinda yag gibi kayiyor ama yine de kullanisli degil) ayrica nemlenir siser filan. biraz ile kapanmamasi sorun olur acikcasi.

akordeonlar daha da beter bence. camasir makinesine baska yer baksaniz?
  • supergirl  (30.11.21 21:13:02) 
kayan kapı, doğru ve kaliteli ray ve ray üstünde yürür araba malzemeleriyle yapılırsa çok ama çok uzun süre (>20 yıl)sıkıntısız çalışıyor. mahremiyet kısmı biraz sıkıntılı olabilir, bir parça daha çok ses dışarı ulaşıyor.

kapandığı kısmı bir miktar yuva şeklinde açılır da kapanınca oraya yerleşirse daha iyi ses yalıtımı olur. kapının altında ve içine doğru ilerlediği kısımda fırça kullanmak da epey işe yarar.

kurtardığı alan ise paha biçilemez.
  • kaptankedi  (30.11.21 21:21:50 ~ 21:57:51) 
Banyoya sürgü mantıklı değil +1

Marketlerdeki "laylon" akordiyon kapılar da tırt, banyoda o da olmaz.

Normal bir kapı düşünün, banyo için kanat 70 cm dir. Bunu dikine ikiye keserek imalat yapacak usta, iki tane 35 cm kanat olacak.

Bu iki kanat ortadan birbirlerine menteşelenecek, bir tanesi de kasaya. Ön kapıya üstten bir saplama gibi bişey olacak ve üst kasaya bu saplamanın kayması için kanal açılacak.

Sonuçta tarihi telefon kulübesi ya da eski otobüs kapıları gibi ortadan katlanan kapı olacak.

Görsel bulursam eklerim.
  • John Bloor  (01.12.21 12:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.