[]

Kulüp

Çelebi'nin Matilda'ya kötü davranmasının nedeni nedir? Eskiden aşık olduğu için mi? Mümtaz'ı öldürdüğü için değil heralde.




 
hem eskiden hem hala aşık olduğu için olabilir. bir de erişemediği, ulaşamadığı için gibi sebepler olabilir. seviyor ama elde edemiyor, öfke olarak yansıyor gibi mesela.


  • nimberjack  (30.11.21 20:43:23) 
ya sanki bi sahnede çelebi matilda'ya bi mektup yazıyordu müömtaz konusunda uyarmak için. o yüzden aşık olduğunu düşünüyorum.


  • euteamo  (30.11.21 20:44:15) 
bence hem yahudi oldugu hem de asik oldugu icin. yani dolayisiyla olmamasi gerektigi icin ofkeleniyor.

matilda'nin kupelerini birlikte oldugu kadina taktiriyor dikkat ettiyseniz.
  • yoggi  (30.11.21 23:14:34) 
yasli yahudi bir tanidiginin yanina gitmisti o da, celebi icin babanin kasasini bosaltmisti gibi bisey demisti, olaylar var belli ki. hatirladigim kadariyla.


  • Ley  (30.11.21 23:24:16) 
Spolier olabilir.

Çelebi Matilda'nın babasının şirketinde çaycı, kasadan ya da odadan bir şey mi ne çalınıyor, Çelebi suçlanıyor ve işten atılıyor (ceza alıyor mu hatırlamıyorum)

Ama aslında Çelebi, Matilda'nın üçkağıtcı manitası hakkında patrona bir uyarı mektubu yazıyor, bu mektubu odaya/kasaya filan bırakırken yakalanıyor herhalde hırsızlıkla suçlanıyor.

Dediği gibi de Mümtaz (kötü manita) patronun hayatını karartıyor, aslında Çelebi iyi biri galiba, hırsından sinirinden kötü davranıyor.

Gerçi çalışanların parasını filan tırtıklıyor, kadınlara zulm ediyor, demek ki eskiden iyiydi sonra kötü oldu.
  • John Bloor  (01.12.21 12:12:47) 
çelebi matilda'ya hâlâ aşık.
zamanında onun ailesinin yanında çalışan, sadık olduğu hâlde haksızlığa uğramış biri olarak ve matilda'ya da hiçbir zaman ulaşamayarak yaralanmış.

yaptığı iyilik karşısında kötülük görünce de hırslanarak daha iyi bir konuma gelmeyi kafaya takmış ve bu yolda her şeyin mübah olduğunu düşünmüş.
içinde kötü biri olmasa da öyle birine dönüşmüş, kabuğunu kalınlaştırmış.
matilda'ya olan aşkı dışında devam eden bir zaafı ve kendince bir saygısı da var.
  • blatta hiberna  (01.12.21 13:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.