[]

magsafe elektronik işleri

magsafe var 2 tane. kabloları kopuk sadece. tamir edip satayım diyorum. sıfırı 889 lira. bir tane kablo aldım ama lehim yapamadım. birkaç sorun var.

1- lehimleri sökemedim. bendeki havya 40w. nasıl bir havya ile lehimleri sökebilirim? kaç w'lık bir havya gerekir?

2- resimde 2 kablo var. beyaz ve siyah. beyaz olan biraz daha geride ve onu söküp diğer kabloyu lehimlemem zor. üzerindeki turuncu levha ve sarı bantları sökmem gerekecek. tekrar yapıştırırken bir sıkıntı olur mu? sonuçta elektrikli bir alet. kullanan kişi için bir tehlikeye yol açar mı yaptığım şeyler?

3- forumlarda açarken dikkat edin diyor elektrik için. demir levhaları falan sökerken bir şekilde elektrik çarpma ihtimali var mı?

 
Mesajlaşmıştık o kabloları neden sökmek istedediğinizi hala anlayamadım ben. Başka bir kablo ile bitiştirmek için yeterince uzun gözüküyor. O siyah beyaz kabloları soyup makaron geçirip boar'da lehimleyeceğiniz siyah beyaz kabloları board'da lehimli duran kısa kablolara lehimleyip makaronu üzerinde ısıttıktan sonra kullanılıyor. Kabloyu kabloya lehimlemek çok vahim bir şey değil 5'ten fazla tamir ettim o şekilde insanlar hala kullanıyorlar.


  • hedep  (30.11.21 20:18:51) 
bu resim eski aslında. siyahı koparmıştım. o yüzden yeniden lehimlemem gerekli siyahı. bir de kabloları yeniden yaparsam daha temiz durur gibi geliyor.


  • tute  (30.11.21 20:23:19) 
1- O havya işini görür, biraz daha tut üzerinde

2- Turuncu levhayı kaldır biraz, söktükten sonra güzelce yapıştır, bir sıkıntı olmaz.

3- nö. bir avometre varsa kontrol edersen daha güvenilir olur tabii.
  • giovanne  (30.11.21 20:46:23) 
uygun bir pasta veya flux ile ısıl iletkenliği arttırman lazım. ya da havyanın ucunda önce biraz lehim erit. o zaman pad üzerindeki lehimi eritecektir.


  • orpheus  (30.11.21 21:03:36) 
başka bir lehimi eritip denetim ama olmuyor. diğer lehim kolayca erirken karttaki lehim taş gibi kaskatı duruyor.


  • tute  (30.11.21 22:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.