[]

Temettu verimi yuksek abd hisseler

Bir liste ya da site var midir? Bu temettu emekliligi dedikleri sey yurt disi borsalarinda daha mantikli degil mi




 
liste tabii ki var. temettu'nun ingilizcesi dividend. google'dan arastirabilirsin.

buradaki sikinti karini dividend olarak dagitan firmalarin cogunun buyumemesi, oyle olunca da share price'in artmamasi. at & t'nin grafigini ac mesela. %10 dividend vermesinin bir espirisi yok ana para kuculmeye devam ettikce. temettu emekliligi konsepti cok zekice bir sey degil genel olarak.
  • hot potato  (30.11.21 20:02:20) 
www.dividendmax.com

merhaba,
burası var.

evet temettü emekliliği için yurt dışı gayet mantıklı. Veya tefas'dan yurt dışı hisseleri olan fonlar var onlar da mantıklı.
  • liberal  (01.12.21 09:34:13) 
Nine highest-paying dividend stocks in the S&P 500:

Iron Mountain Inc. (IRM)
Exxon Mobil Corp. (XOM)
The Williams Companies Inc. (WMB)
Oneok Inc. (OKE)
PPL Corp. (PPL)
Kinder Morgan Inc. (KMI)
Altria Group Inc. (MO)
AT&T Inc. (T)
Lumen Technologies Inc. (LUMN)

money.usnews.com

amerika'da yaşayan birisini takip ediyordum youtube'da ege fitness, o mesela at&t diyordu gerçekten de at&t hissesi temettü için iyi ama geleceği var mı bakmak lazım, sonuçta starlink gelince mobil internet ayrı bir duruma gelecek ama at&t'nin de telefon vb kampanyaları iyi oluyormuş.

ben bugun alsam at&t düşünürdüm.nike da iyi diyorlardı.
  • liberal  (01.12.21 09:40:57) 
Ben bunu araştırdım. Vardığım sonuç şu.

Eğer temettü veriyorsa hisse senedi değeri artmıyor.

Eğer hisse senedi değeri artıyorsa temettü vermiyor veya yok denecek kadar az.

Günün sonunda biz ne istiyoruz? Hem temettü hem değerinde artış yani winwin.


Ne var böyle? Ethereum 2.0
Ethereum 2.0'ı stake ettiğinde senelik %10-18 ethereum cinsinden faizi var. Yani 100 eth 110-120 eth arası oluyor senede.

Üstüne ethereum fiyatı dolar cinsinden sürekli yükseliyor. Geçen sene 500 dolar olan eth şu an 4700 dolar. Arzında artış yok her transferde eth yakılıyor an itibariyle.

Yüklü miktarda paran varsa en mantıklı yatırım ethereum stake etmektir.
  • bana kedicik derdi  (01.12.21 10:57:37) 
@bana kedicik derdi 'nin dedigi dogru, 4,5 sene de geçse bu hisseler pek değer artışı göstermez ama zaten bu hisselerin amacı da deger artışı oluşturmak değil, belli düzende büyüyen ve bazılarına göre de yöneticilerinin risk almayı sevmeyip kendi yagıyla kavrulup elde edilenkarları büyüme adına yatırım yapmak yerine ortakalra dagıtmak.

hisse büyüsün deger artışı kazansın istiyorsan daha başka hisselere odaklanmalısın.

Her iki türün de kendine göre yatırımcısı var.

açıkçası temettü emekliliği diye düşünüyorsan 60-65 yaşında hissenin değer artışından çok hisselerin getirisine odaklanırsın, ama yaşın 30-40 ise bu hisseler yerine fiyatı artabilecek hisselere odaklanabilirsin.
  • liberal  (02.12.21 09:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.