[]

Çift masaüstü ve makro kullanmak

Merhaba, makrolu bir maus ile oyun oynuyoruz. Maustan makroyu çalıştırdıktan sonra diğer masaüstüne dönüp başka bir işle meşgul olmak istiyoruz ama mausu kullanamıyoruz bu sefer. Çünkü makrodan çıkıyoruz. Bununla ilgili nasıl bir çözüm üretilebilir dersiniz.




 
Eğer makrodan kasıt fare imlecinin yazılımsal olarak hareket ettirilmesi ise bana çözüm yok gibi geldi. Farklı iki monitör olsa fareyi hiç ellemeden diğer monitörde bir şeyler yapılabilir belki ama fare tıklamalarında odak hep imlecin olduğu yere kayacağı için klavye ile çalışmak epey güçleşir.


  • himmet dayi  (29.11.21 12:22:18) 
diğer masaüstünden kastınız uzaktan bağlantıyla bağlanılan masaüstüyse mouse'unuzu kullanırsınız ama default ayarlarla. çünkü uzaktan bağlanılan masaüstü bilgisayarınızda o mouse yazılımı yoktur ve tabi makroları da görmez. ancak belki o uzak masaüstü bilgisayarınıza kurarsanız o yazılımı olabilir ancak emin değilim.


  • stavroqin  (29.11.21 12:46:44) 
2 tane mouse kullanmak mümkün mü? Belki bilgisayara 1 tane daha ekleyip ayrı ayrı komuta etmek mümkündür.


  • burka  (29.11.21 18:53:08) 
Hayır.


  • himmet dayi  (29.11.21 21:27:09) 
İki maus olayını ben de düşündüm ama ilk mausun makrosu devam ettiği için adres çubuğuna bassan makroyu uygulamaya çalışıyor. Bilgisayar kullanılmaz halde oluyor.

Uzak masaüstü değil de tek cihazda iki ayrı masaüstü kullansam diye düşündüm ama faydalı bir çözüm bulamadım.

Halbuki kolay bir yolu vardır diye düşünmüştüm ama yokmuş herhalde. :/
  • baal  (30.11.21 15:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.