[]

torrent ve virüs

15 senedir aralıksız torrent kullanırım. virüs bulaştırmadım. gerçekten tehlikeli mi torrent sizce? yoksa ben mi nereden ne indireceğimi biliyorum? yeni pc aldım, torrent kullanmaya devam edeyim mi? yoksa tövbe mi edeyim artık?

edit: cevaplar için teşekkürler. alt tarafı film indireceğim, oyun ve uygulama indirmeyeceğim torrentten zaten


 
bir güvenlik yazılımı neden kullanmıyorsun? kaspersky gibi bir şey al kafan rahat olsun, 3 kuruş para zaten bi şey değil.

bilmem kaç milyar dolarlık siber güvenlik endüstrisi boşuna mı var?
  • roket adam  (28.11.21 21:53:18 ~ 21:56:14) 
güvenilir sitelerden indirirsen bir şey olmaz.

antivirüs falan kurma pcye.
  • jelly bear  (28.11.21 21:54:57) 
kripto işlerine girdiğim için ben geçen detaylı araştırdım reddit de falan. ama sadece oyun için. şöyle bir dökümanları var güncelleniyormuş sürekli. güvenilir ve güvenilir olmayan siteleri, scene gruplarını falan ifşalıyorlar.

www.reddit.com

rentry.org

bu arada antivirus programları crack veya keygen gibi dosyaları direk tehdit olarak algılıyor ve siliyor. antivirus torrentle ugrasmayan standart kullanıcılar için.
  • xrated  (28.11.21 22:04:36 ~ 22:11:13) 
torrent kullanırken iyi bir antivirüs kullanman lazım. yanında malwarebytes ve peerblock programlarını öneriyorum.

edit: unutmuşum imkanın varsa torrent kullanmaya uyumlu vpn kullanmalısın. her vpn torrent kullanımına izin vermiyor ve anında hesabınızı kapatabiliyor.
  • false pretension  (28.11.21 22:04:45 ~ 22:06:29) 
Ne indirdigine bagli. Ben korsan oyunu birakali cok oldu ama film indiriyorum baya. Filmden bence bir sey olmaz ama oyunlar risk bence.


  • floydian  (29.11.21 00:11:24) 
torrent kullanarak indirdiğim hiçbir uygulamayı direkt olarak kendi makinama kurmam. Virtual machine içine kurup oradan çalıştırırım, bu sayede zarar verecek olsa bile izole bir ortamda sıkışıp kaldığından kritik verilerin olduğu ana işletim sistemine erişemez, vm için interneti kapattığımdan lisans vs gibi durumlar için bile dışarıya erişemez.


  • kimlanbu  (29.11.21 10:25:38) 
Kendimi bildim bileli torrent kullanıyorum, henüz beni patlatan çıkmadı. Bu güvenli oldukları anlamına gelmiyor ama soyulmayacağını garanti edebilirim. Yapabileceği en kötü şey sen oyun oynarken mikro ölçekte kendilerine btc eth kazmaları olur senin donanımın ile.


  • bana kedicik derdi  (29.11.21 10:45:42) 
Kaspersky diyen arkadaşı pistten alalım ayrıca. Sene olmuş 2021 antivirüs programlarının devri 15 sene evvel kapandı. kaspersky'yi de torrentten indiriyorlar lol. Ben antivirüs içine keylogger koyup knight online'da hesap patlatanlar tanıyorum bizzat o kadar useless.


  • bana kedicik derdi  (29.11.21 10:47:21) 
torrent'ten korsan güvenlik yazılımı indirip ondan güvenlik bekleyecek kadar saf insanlar olacağını düşünmemiştim açıkçası, ben orjinali için konuşuyorum. eğer düzgün kurulmuş güncel ve doğru ayarlarla çalışan bir av yazılımını atlatabilen varsa gelsin yarın direkt sektörde işi hazır, milyar dolarlık firmaları patlatmak büyük bir yetenek.


  • roket adam  (29.11.21 11:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.