[]

Kaymaz Taban Bot Nereden Alınır?

Selam Romalılar,

Şimdi kaymaz taban bota ihtiyacımız var. Aşırı denge sorunu yaşayan bir birey olarak evin girişindeki ıslak zemin her kış büyük tehdit oluşturuyor. Bu nedenle kaymaz taban bişi arıyoruz. Nereye bakalım sizce? Dechatlonda bir iki model göze kestirdim, ama yorumlarda öyle kayıyor böyle kayıyor yorumları var. Başka hangi markalara bakmamızı önerirsiniz. Kavun değil ki koklayalım, kaymaz olduğunu anca başka deneyimlerle öğrenebiliriz. Sizin tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler şimdiden

 
Markadan bağımsız sizin aradığınız şey. Vibram taban almayacaksınız, kauçuk taban alacaksınız. Buna dikkat ederseniz her markada bu şekilde kauçuk tabanlı ayakkabı var.


  • zimbirik  (28.11.21 23:03:04) 
markadan bağımsız değil olay hocam. arkadaş her ne kadar vibram taban almayın dese de vibram tabanlı ayakkabı da alabilirsiniz.

bununla ilgili bir entry gireceğim kapsamlı ancak iyi araştırma yapmam lazım. tabi bunu yaparken biraz reklam olacak mecburen.

şimdi sorulması gereken soru şu; bu botu nerede kullanacaksınız? dağ bayır? yoksa şehir içi, kapalı alan? bütçe nedir bir de?

bende de vibram taban tnf var mesela dağ bayırda harika bir ayakkabıyken kapalı alanda korkuyorum. ancak bu değil ki vibram tabanın buz üzerinde bile kaymayan modeli yok. var ancak o tabanın olduğu ayakkabıyı bulmak önemli.

çok bütçem yok, sıradan bir bot arıyorum diyorsanız kauçuk taban işinizi görecektir.
  • blue eyes white dragon  (28.11.21 23:55:34) 
devam mesajım olsun.

bende olan ayakkabı şu linktekinin gora-tex olanı.

www.thenorthface.eu

sağ altta features kısmı var. oradan ayakkabı tabanının Vibram™ XS Trek outsole olduğunu göreceksiniz.

eu.vibram.com

buradan da bu model için ne yazdığına bakarsanız;

''Optimal balance of traction and durability.

Responsive on unpredictable terrain.

Engineered for stability and comfort.''

google translate türkçesi ile çevrimi

''
Optimum çekiş ve dayanıklılık dengesi.

Öngörülemeyen arazide duyarlı.

Stabilite ve konfor için tasarlandı.''

bu arkadaş dağ bayır için güzel. normal zeminlere gelmiyor ne yazık ki.
  • blue eyes white dragon  (29.11.21 00:01:44) 
Aşırı kayma problemi yaşıyorum, buradan tavsiye ile DC'nin uygun fiyatlı bir modelini aldım. %100 değil kaymazlığı ama diğer ayakkabılarımdan iyi. Özellikle sarı tabanlı modellerine bakabilirsiniz.


  • whoosie  (29.11.21 13:29:55) 
@whoosie acaba hangi model, aklınızda var mı acaba?

Blue eyes teşekkürler bilgiler için. Baya kapsamlı bir şeymiş bu iş ya.
  • ManikD  (29.11.21 20:46:56) 
Bende o zaman biraz daha ayrıntılı belirteyim şehir şartlarında işinize yarayabilecek taban bilgisini.

Markadan bağımsız şekilde kauçuk tabanların kaydırmadığı bilgisi sabit bir bilgi. Whoosie nin bahsettiği sarı tabanlı ürünlerin de tabanı kauçukdur. Kauçuk tabanlar eskiden çoğunlukla kahverengi, sarı tonlarında oluyordu, artık spor ayakkabıların tabanına bile renk renk eklemeye başladılar ıslak zeminde kaydırmazlık sağladığı için, ama satıcıya sorarsanız zaten size kaban maddesinin içeriğini söyler.

Vibram tabanlar ise doğa şartlarında tabanların parçalanması, eskimesi problemlerine karşı üretilen dayanıklı bir taban çeşidi. Doğa şartlarında, kayalık, taşlık zeminde çok sağlam ve uzun ömürlü. Şehir şartlarında ıslak asfalt ve kalebodur tarzı zeminlerde ya da karda buzda tutuş sağlaması için üretilmedi. Ama bazı markalar vibram taban yapısının içine kaymayı önlemesi için kauçuktan ya da farklı tutuş sağlayacak maddelerden eklemeler yapıyorlar. Bu şekilde kaydırmazlığı sağlayabiliyorlar. Ama marka üzerinden kaydırmazlık genellemesi yapamazsın. Ama bir marka bir modelinde vibram tabanın arasına kauçuk içerikli parça ekliyordur, vibram tabanın yere gelen kısmına kauçuk bir kaplama yapıyordur bu şekilde kaydırmazlığı sağlıyorudur.

Ama dediğim gibi marka değil model bakın, taban içeriğini öğrenin. Bunu en iyi gidip görerek ve araştırıp sorarak öğrenebilirsiniz. Bir markanın tüm modelleri kaydırmaz özellikli değildir.
  • zimbirik  (29.11.21 23:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.