[]

en uzun uçuşunuz + jetlag konusu

eskiden sık uçan biriydim ama max 9-9.5 saat gitmişliğim var. şimdi 18-19 saatlik bir meksika uçuşu planlıyorum. arada acayip da saat farkı var. meksika'da minimum vakit ve enerji kaybı için nasıl bir planlama yapardınız? uçuş öncesi birkaç gün oranın saat dilimine göre yaşasak işimizi görür mü sizce?




 
direkt uçuşu 14-15 saat. buranın saatiyle akşam 18.00 gibi çıkışla meksika saatiyle gece 23.00-24.00'te orada oluyorsun. sabaha kadar uyumaya zorlarsın kendini, bir şeyin kalmaz diye düşündüm.


  • gabe h coud  (28.11.21 19:58:39 ~ 19:58:58) 
imkan varsa oranın zaman dilimine üç gün önceden kendinizi alıştırın.

En uzak Los Angeles’a gittim. Bir şey olmadı zaten indim öğleden sonraydı, yol boyu uyumuştum gittim normal günüme devam ettim.
  • zoghurt  (28.11.21 20:00:03) 
daha geride ki bir zamana gittigin icin sorun olmayacaktır. tersi yönde insani sarsiyor o ayri. :)


  • helenart  (28.11.21 21:39:11 ~ 21:39:20) 
en uzun uçuşum 14 saat ve doğudan batıya. (dönüşü de tabii)

giderken çok sorun olmuyor. iniş saatinizde, vardığınız noktada eğer gündüz ise uyumayın. güneşin batmasını bekleyin. hatta olabildiğince geç yatın.

uçuş sırasında, oraya saat kaçta varacağınıza göre bir parça dinlenin/uyuyun. eğer oraya ikindi saatlerinde varacaksanız, az. sabah saatlerinde varacaksanız çok uyuyun, dinlenmiş olun ki orada uykunuz gelmesin ve gün içinde uyuyakalmayın.

oraya gün batımından sonra varacaksanız, buna göre planlayın. uçuş sırasında mümkün olduğunca uyanık kalın ki inince uyuyabilin.

özetle bu ve benzeri şekilde planlayabilirsiniz gidişi.

tek yön bilet değilse, ve dönecekseniz onu henüz çözemedim^^
  • kaptankedi  (28.11.21 22:07:49) 
1 gün işe yaramıyor. batıya gittiğin için daha zor alışmak. akşam 6-7 gibi uykun geliyor ve uykusuzluktan bayılıyorsun artık. en azından 4-5 gün geçince kendine geliyorsun. doğuya gidine ya da meksika'dan dönünce alışmak daha kolay. sabah 5'e kadar uyuyamıyorsun. o gün hiç uyumayıp ertesi akşam normal saatte uyuyunca kendine geliyorusn.


  • himmet dayi  (28.11.21 23:24:12) 
Maalesef yilda en az 7-8 kez 10+ saat, genelde se ist-lax arasi 13-14 saat uyuyorum. Eskiden cilginlar gibi icki icerdim, biraktim. Genelde ucustan once bitirebildigim kadar is bitirdigim icin birkac gece uyumamis oluyorum. Ucakta uyku saatimi varis ulkesi saatine gore ayarliyorum. Bol bol su, mineralli su iciyorum. Ucaga biner binmez su coraplardan giyerim: www.healthline.com
Birkac saatte bir cildimi ve dudaklarimi nemlendiririm. Bunun icin sprey ya da maske tarzi elimi yuzume cok degdirmemi gerektirmeyen urunler kullaniyorum. Bir de ucustan iki saat once baslayip ucus boyunca iki saatte bir ve ucus sonrasi aldigim homeopatik haplar var: www.amazon.com
Ben bu sekilde inisten hemen önce üstümü degistirip, makyaj yapip yemege gidebiliyorum. Sabahinda da hicbir sey olmamis gibi konferansa, toplantiya gidip sunum yapiyorum. Jetlagmis, sis ayaklar ve bacaklarmis vs olayi benim icin uzun sure once bitti.
  • feliss  (29.11.21 08:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.