[]

yabanci hisse yatirim fonlarinin dolar/tr paritesinden etkilenmesi

selam,
diyelim ki bir turk bankasinin yabanci hisse senetleri barindiran X fonuna yatirim yaptik, fonda amerikan hisseleri var haliyle dolar bazli. hissenin fiyati degismeyip dolar tr karsisinda deger kazandiginda yine de fon deger kazaniyor mu? dumduz dusununce 1$'lik orn. apple hissesi 10 lirayken 15 lira olmali dolar/tr 10'dan 15'e cikinca ve fonun degeri yukselmeli ama birkac yerde fonlarin icindeki hisselerin degerlenmesinin birim bazinda ele alindigi, dolar/tl kurundan vs etkilenmedigini okumustum. net bir bilgisi olan var mi?



 
Kazaniyor, tersi de gecerli.

dolar 8den 6ya dusunce bir bakiyorsun hesap eksiye gecmis.

Bazen hem dolar dusuyor hem de fonun kendisi. O zaman iste tarlasi yanmis emmi gibi cokuyorsun.
  • divit  (28.11.21 18:14:09) 
yanlis bilgi okumussun, tabi ki etkilenir. hesaplamasi da asagidaki sekilde yapiliyor.

twitter.com
  • bay b  (29.11.21 09:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.