[]

kripto (coin) işleri yalan mı? para çekebilir miyim?

aklıma takılan şeyler var. örnek vercem ama coin/token farklılık gösterebilir. yani meme coin olması şart değil. farklı bir şey de olabilirdi.

30 dolar verip yüzbinlerce shiba alabiliyorsun. yarın 1 dolar olsa artık siz hesap edin herkes milyoner olacak. peki bu paranın karşılığı var mı?

toplamda 100 bin kişi x milyar dolarlık shibayı çekmek istese bu nasıl olacak? bir karşılığı var mı?

 
çekemez tabii. shiba da 1 dolar olamaz.

herkesin çekmesi için bi o kadar da alıcı olması lazım karşı tarafta.
  • jelly bear  (28.11.21 16:45:22) 
Herhangi bir coini satmak için ya karşınızda alıcı olmalı ya da tamamının kağıt üstündeki değeri kadar likidite olmalı (borsalarda). Aksi halde satamazsınız.

Shiba özelinde 1 dolar olması pratikte imkansız çünkü şu anki market değeri 2 milyar dolar ve fiyatının 1 dolar olması demek market değerinin 26.315 katına çıkması anlamına geliyor. Tüm kripto piyasasında öyle bir para yok.
  • orient blue  (28.11.21 16:51:43) 
Bu dedigin normal doviz ya da hisse icin de gecerli.

Herkes parasini cekse zaten ya karsiligini bulamaz ya da degeri dibi bulur.
Bi ara araplar amerikadan tahvillerini istiyordu. senin tahviller toz oldu haci dediler :)
  • divit  (28.11.21 17:02:37) 
Ben şiba'dan 750 bin lira para aldım ama ben şibayı 800 küsürlerden alıp 7-8 ay bekleyip 7500 civarında sattım öyle kazandım. Hatta şöyle diyeyim: Şiba Binance listelemesine girip 5500'ine çıktı bir anda pump yiyip, birkaç saat sonra da dump yiyip 600 seviyelerine inip çok kişiyi terste bıraktı, ben de o aralar 800 civarında aldım beklemeye başladım. Ben sabırlı bir insanımdır sabırlı insan her zaman kazanır ama bu sınırlar içindeyken yeterli likidite olduğu için para kazanırsın ama Şiba 1 dolar olmayacağı için mevcut arzından dolayı senin dediğin şey de olmaz. Öyle bir para yok çünkü. 30 dolardan alıp zengin olmam için Şiba'nın fiyatı 0.00000015 falanken alınması gerekirdi.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.11.21 17:05:14 ~ 17:12:28) 
  • saturn  (28.11.21 22:44:27) 
Coin işleri yalan değil, bizzat kazdığım ethereum'u binance üstünden nakit olarak çektim banka hesabıma.

Fakat söylediğin şey mantıksız. Yukarıda da açıklamışlar neden mantıksız. Bir malın ne olursa olsun, değeri o malın alıcısı olduğu için o kadardır. Ben yoldan bir çöp poşeti alıp 1m usd dersem fiyatı bu olmaz. Bir başka çöp poşetini 0.000000001 usd'ye satabilen biri çıkarsa fiyatı o kadar olmuş olur. Günün sonunda kriptonun değeri tamamen alıcısına göre değişir. 1dolar oldu, herkes birden satmaya kalktığı anda zaten o değeri zort diye iner aşağı. Bu durumda fiyatı da öyle yükselemez. Bugün kimse bitcoin'e 1000 usd den fazla vermesin ertesi gün btc 1000usd olur.
  • bana kedicik derdi  (29.11.21 10:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.