[]

Sigara içmeyen puro pipo içebilir mi

Merhaba. Sigara kullanmıyorum ama ergen ruhum filmlerde falan gördüğü pipolara purolara cok özeniyor. Soru başlıkta. Zararı falan aynı degil mi sigarayla. Bağımlılık yapar mı mesela?




 
bağımlılık yapar ve zararlıdır.

nikotin sadece ciğerlerden emilmiyor, yanak duvarlarından ve mide duvarlarından da emiliyor, içine çekmemiş olmanız nikotin bağımlısı olmayacağınız anlamına gelmez. pipo puro içtiğiniz zaman tükürük ile mide duvarına da ulaşıyor.

ayrıca mide kanser, ağız kanseri gibi şeylere de yakalanabilirsiniz.

kesinlikle bulaşmayın.

ayrıca illa duman olarak almanız gerekmiyor, tütün çiğnemek, tütün kesesi kullanmak da aynısı.

dertsiz başına dert alma, ekonomini çökertme, durup dururken kendini bağımlı hale getirme, benim sana söyleyebileceklerim bu kadar.

ha bir de pipo, pro bulamadığın zaman sigara içme, arkadaş dost ikram ettiği zaman yakma olayın da çok yüksek.

ciğerlere çekmek, ağızda tutmak, çiğnemek vb hepsinin zarar oranları değişiktir ama zararlıdır.

kaliteli pipo tütünleri, kaliteli purolar da servet değerinde ayrıca. vay efendim captain black alayım içeyim olayı değil, ciddi pahalı ufacık ufacık kutularda yurtdışından getiriyor pipocuların çoğu.
  • killerbee  (28.11.21 15:48:37 ~ 16:02:20) 
Sigara tatilde falan kullanirim. Onu da ancak mentollu vs tarzi baska icmem.
Ayda iki kere falan puro icerim.

Tabiki bagimlilik yapar. Ama bu kisiden kisiye değişiyor. Dediğim gibi ben en son 4 hafta önce 10 tane sigara ictim, gs marsilya maci sonrasi puro yaktim. Tahminim noel zamani da bir iki puro icerim. Ama bunun gibi yapamayip her gun içen de var.

Dumani olup da zarari olmayan bir şey yok. Ama şeker de zararli alkol de az uyumak da. Sirf zararlı diye hic icmeyeceksem o zaman daha bir sürü şey var kafaya takilacak.
  • logisticsmanager  (28.11.21 16:07:41) 
Bu ikisi sigaradan daha zararli.
Arada filtre bile yok.

  • divit  (28.11.21 16:29:42) 
Sigara içmem, hiç denemedim bile ama içkiyle puro içerim. Zararını bilemiyorum ama bağımlı değilim. Ağır zaten bir tanesi zor bitiyor.


  • jazzabel  (28.11.21 18:03:12) 
Pipo bilmiyorum ama puro ciğere çekilmiyor zaten.

Sigaranın ölümcüllüğü ciğerlere çekmekten ileri geliyor. Ciğerlere çekmesen kanser edeceği yer akciğer değil gırtlak olur ağız olur vs. Sonuçta en ölümcül kanserlerden birisi akciğer kanseri. Puroyu da sigara gibi tüketemeyeceğine göre puro sigara kadar zararlı olamaz. Ha iyi bir şey mi? Elbette değil.
  • bana kedicik derdi  (29.11.21 10:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.