[]

Ev sahibi sorunlari, yasal olmayan kiralik ev

Kaldigim eve mart 2021'de tasindim, ev sahibim alt katimda oturuyorum ve nedense kiralar bu civarda 2-3 kar artinca beni pek sevmemeye basladi. Eve haftada bir iki kez arkadasim geliyor ses yapmiyoruz ama kötü kotu bakiyor gorurse, ya da copleri cikarirken kokmasina laf ediyor, hatta bi kere sizdirinca temizlemeyi teklif ettim ama kabul etmedi yine de kizdi bana.
Bu arada ev yasal olarak kiralik degil, faturalar üzerime degil hatta biri sikayet etmis gorevli gelirse soyleme falan dediler. Sozlesmemiz var ama işte yasal degil sanirim o da. Kirayi ve faturalari günü gününe oduyorum.
Sorum şu, ev sahibim bana mart 2022'de absurd bir zam yapar mi, ya da evden çıkmamı ister mi, iki durumda da ne gibi haklarim var?


 
Kontrat tarihinde zam yapar ama beli yasal sınır var. Fazla zam yapamayacağı için çıkmanı ister. Bunun için de seni rahatsız eder.

Alt katta ev sahibi olan evi tutarak baştan hata yapmışsın
  • roe  (28.11.21 16:06:17) 
Hata degil de en uygun evdi butceme mecburen..


  • meyve parcacikli kadin  (28.11.21 16:06:49) 
sözleşme yapıldıysa yasaldır. yasal değil dediği kira vergisi vermemek içindir. siz kiraları ibana yatırın. tahliye durumunda kira ödediğiniz ispatlı olur. diğer türlü kira ödemedi dediğinde ispatlamanız mümkün olmaz.


  • efruz  (28.11.21 16:25:46) 
kirayı sözleşmedeki banka hesabına ve konut kirası seçerek ödüyorsun değil mi ?


  • orpheus  (28.11.21 16:38:42) 
Hayir elden veriyorum oyle istediler


  • meyve parcacikli kadin  (28.11.21 16:48:13) 
Elden ödeyip imza falan atıyor musun? Adam senden 2.defa tüm kiraları alır aksi takdirde


  • roe  (28.11.21 16:52:48) 
elden ödediğinin hiçbir ispatı yok, sözleşmen de bu durumda geçersiz çünkü yasal olarak aylardır kiranı ödemedin.


  • orpheus  (28.11.21 18:37:55 ~ 18:39:04) 
elden kira ödüyorsun, fatura üstüne değil, ortada dandik bi sözleşme var. iki gün sonra gelip kardeş bu kız burada oturuyor ama benle alakası yok dese seni topluca çıkarırlar evden. acilen olması gerektiği gibi düzgün bir ev bulup doğru düzgün kira sözleşmesi yap derim.


  • roket adam  (28.11.21 19:26:15) 
önceden elden ödenebiliyordu, kira kontratında ödenen ayın karşısına imza atılırdı

sözleşmen varsa sorun olmaz, olmasa bile bankadan yatırsaydın sözleşme yapmış gibi sayılırdın
en azından internet faturanı senin üzerine yaptır

yasal olarak senden tüfe'den daha fazla zam alamaz
evden çıkartamaz
kira ödemedin gibi bi şeye başvurursa, vergi dairesinden ağlatırsın

ben olsam bu dakikadan sonra bankadan öder muhattap olmazdım
elden ödemen vergi kaçırması demek, buna devam etmek istiyorsa önceki ödemeler dahil tutanak tutun, sonraki ay bankaya geç
kızıyor gibi ifade saçma fazla yumuşak davranmışsın

yasal olarak hiçbi şey yapamaz, dayılık yaparsa kabadayılık yapacak birilerini yanına alıp konuşman yeterli olur
  • bir soru sorcam  (28.11.21 20:26:53 ~ 20:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.