[]

Bulgaristan vatandaşı eşi için schengen vizesi başvurusu

Merhabalar,

Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti çifte vatandaşıyım. Eşim sadece T.C. vatandaşı. Bulgaristan'da da evlilik bildirimi yaptık yani orada da evli görünüyoruz.

Önümüzdeki dönemde hem bulgaristan hem de Almanya ya da italya gibi henüz karar vermediğimiz bir schengen üyesi ülkeye seyahat planımız var.

Bulgaristan vizesine başvuru yapsak diğer ülkelere giriş yapamayacağız.
Almanya schengen'e başvursak bu sefer Almanya'ya gitmez isek bir sonraki vize başvurusunda sorun olabiliyor.

Yunanistan'a başvuru yapmayı düşündük, bulgaristana giderken oradan geçeriz ve gir çık yapmış oluruz diye ama bir sorun olur mu bilemedik.

Bu işin en pratik yolu nedir? Özellikle AB vatandaşı eşlerine ücretsiz vize veren bir ülke olmalı.

 
bir üstteki cevap pek geçerli değil tamamen gümrük memurunda olay bitiyor. - Deneyim var durum aynı

O yüzden en iyisi eşinize Bulgaristan'da oturum almak, böylece vize derdi biter...
  • sunriseee  (27.11.21 22:49:45) 
Benim bildiğim birlikte iken evlilik cüzdanınız da yanınızdıysa zaten vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Mantıken istediğin ab ülkesinde yaşayabilirsin yarın ve eşini de yanına aldırabilirsin rahat şekilde. Eşiniz neden iltica etsin yani ( gümrük polisi kafasındayım ). Konsolosluğa sorun veya bi araştırın derim iyice. Acentaları falan arayın sorun mutlaka


  • garavel  (28.11.21 01:28:40) 
Bulgaristan’dan oturum izni alın. Eşiniz yanınızdayken tüm avrupaya vizesiz girip çıkabilirsiniz.


  • sta  (28.11.21 10:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.