[]

Müzik, org

Merhabalar. Daha önce gitar kursuna gittim ama maalesef iyi durumda değilim gitar konusunda. Yaylılar da bana göre değil diye düşünüyorum. Denemedim ama becerim olmadığını düşünüyorum. Nefesliler de aynı şekilde. Piyanoyu kendime uygun buluyorum. Ama piyanoya da şu an için para harcamak istemiyorum. Kısaca müzik durumum bu. Müzik yapabilmek, öğrenmek istiyorum.

Bu nedenle de org almak mantıklı gelmeye başladı. 400 liraya bile org var. Benim öğrenmek istediğim şeyler şunlar.

1. Org mantığıyla piyano mantığı aynı mı? Klasik gitar öğren, sonra elektro gitar öğrenirsin gibi yanlış bir mantık olur mu org ile başlayıp, başarılı olursam piyano almam?

2. Kendi kendime Youtube'dan öğrenebilir miyim org çalmayı? Şu an klavyeye hâkim olsam, hangi nota nerede öğrensem, basit parçaları çalabilsem bile hoşuma gider.

Bunları dikkate alarak neler tavsiye edersiniz?

 
kendine tuş hassasiyetli bir m-audio midi klavye alabilirsin, sarı sitede ikinci el bulabilirsin, kolay bozulabilecek bir alet olmadığından ikinci el almak mantıklı

zaman ayırırsan youtube dan öğrenirsin
  • freebird5406_2  (27.11.21 17:49:39) 
@freebird5406_2, onun orgdan bir farkı var mı? Ben birkaç video izledim. Orglarda tuş sayısı fazlaydı. 5 oktav demişti. Ben özellikle piyanoya benzemesini istiyorum. Çünkü amacım piyanoya geçiş yapabilmek.


  • dissendium  (27.11.21 17:55:12) 
org genel olarak ritimli düğünlerde kullanılan alet
piyanoyu da biliyoruz

midi klavye'nin oktavına takılmışsın sanırım, midi klavye 1 oktav da olabilir 8 oktavda olabilir bu tamamen senin seçimine bağlı

piyano istiyorsan sıfır uygun fiyatlı dolar yüzünden zor ama ikinci el 88 tuş midi klavye bakabilirsin.

muzikdoktoru.com

bikaç ay önce şundan aldım ama aşırı büyük geldi satmayı düşünüyorum bugün yarın ilana koyarım, sana satayım diye düşünme de fiyat performans olarak en uygunu buydu ben aldığımda 3 ay önce falan 1700 liraydı.

bi tane çok eski olmayan windows bilgisayar, bi tane asio 2 sıfır destekleyen ucuz ses kartıyla, bi tane sustain pedal ile piyano ihtiyacını çok güzel bi şekilde karışlayabilirsin

eğer bilgisayarın mac ise ses kartına da ihtiyacın yok.

bilgisayarlara kurulan çeşitli sample libraryler var, çeşitli piyano öğrenme uygulamaları var, muhtemelen türkiyede yaşadığımız için bunları korsan indirip para vermek durumunda da kalmayacaksın.

çocuk orgu ile bu dediğim sistemi karıştırma bu eşek yüküyle para saçıp alacağın dijital piyanolardan bile çok daha güzel piano soundları sunacaktır sana.

kaliteli hammer action midi klavyeler de var ama fiyatları çok yüksek 5 10 15 20 gidiyo. hammer action demek piyanoı içindeki çekiç sistemini taklit etmişler, tuşesi piyano tuşesine yakın falan. geçmişte çok kullandım kaliteli tuşesi olan aletler de kullandım ama bana hitap etmedi pek.

hesaplayamadım şimdi 7.5 oktav mı 8 oktav mı oluyor ama 88 tuş olduğuna eminim :D
  • killerbee  (27.11.21 18:00:17 ~ 18:06:38) 
Midi klavyenin 49,61,88 tuşlu olanı var

Piyano gibi olsun istersen 88 tuşlu bak

Orgdan farkı ise tuş hassasiyeti denen şey, bu açıdan piyanoya yakın, tuş hassasiyeti nedir onu da bir araştır, sonrasında buna bir pedal da ekleyebilirsin piyanodaki gibi

Maudio keystation 88 review gibi aratırsan youtubeda neler yapabileceğini görebilirsin
  • freebird5406_2  (27.11.21 18:07:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.