[]

oyun zevkinin çok daraması / tavsiye

yıllardır oyun oynarım. her tür oyunu oynamışımdır bir şekilde seve seve zamanında. uzun süre sonra tekrar sık sık oyun oynamaya başladım ama şöyle bir şey fark ettim artık hikaye odaklı, tecrübe odaklı cart curt tarzı oyunlardan zerre zevk almıyorum. enn baba hikaye odaklı oyunların hikayeleri bile çok sığ ve zayıf senaryolu bir filmden bile daha iyi değil. tecrübe odaklı oyunlar deseniz zaten bir şey tecrübe etmek istemiyorum o kadar vaktim yok. aradığım şey oyun bana bir challenge sunsun, kafamı kullanayım, döğüşeyim, uçayım kaçayım.

bu bir tek bende mi böyle diye merak ettim. mesela the last of us, uncharted falan oynadım o kadar sıkıcıydı ki ikisi de. herkes o oyunları senaryo için övüyor ama senaryoları ortalama bir aksiyon filmi kadar bile iyi değil?

bir sürü oyunu da oynadım. bana böyle değişik bir oyun tecrübesi sunacak aksiyon dolu, challenge dolu ne önerebilirsiniz?

mesela spider man baya iyi, souls serisi zaten öyle. başka?

 
yaş gelmiş. artık oyundan daha önemli şeyler var para, araba markası, milletin senin hakkında ne düşündüğü falan.

eskiden yani 15 yaşında bunlar zaten olmayacağı için kafaya takmadan oyun oynayabiliyordun

artık bilinç altında 5 yıl oyun oynasan normal hayatında aslında bunun koca bir kayıp olduğunu biliyorsun

o sebeple sana anlamsız geliyor

yoksa oyun sektörü maşallah
  • bebekbebesi  (27.11.21 14:16:39) 
Ben sırf bu sebeple her şeyi bıraktım pes fm ve yarış simülasyonu takılıyorum. Arada da gtav zira gtav açık haritasında adam kesmek falan halen az da olsa eğlenceli olabiliyor. Cyberpunk, rdr2 vs. denemediğim aaa oyun kalmadı yok gameplay olarak bir şey sunmuyor bana pek. Geçmişte binlerce saat dota, cs, lol, wow, ko oynamış biriyim rekabet benim için önemli ama yaşlandım artık çoluk çocuğa madara olamam:)


  • bana kedicik derdi  (27.11.21 14:16:46) 
tf2 gibisi gelmez bir daha :D

ben ow oynuyorum biraz, ratchet and clank aldım indirimden. Spiderman iyiydi ama ben de uncharted ve tlou sevmedim, god of war biraz işte.
  • passion rules the game  (27.11.21 15:44:24) 
bende de dönem dönem oluyor böyle. oyun oynamayı pek bırakmıyorum ama rekabetçi oyunlara daha çok vakit veriyorum. zaman yönetimi, yaş, kafanın biraz dolu olması vs. bazen de rekabetçilerden sıkılıp hikayeli oyunlara sarasım geliyor. bir iki oturuşta 10-15 saatlik oyunları deviriyorum. oyun seven bir insansanız dönem dönem olacaktır bunlar.


aksiyonu olan ve hafiften zorlayan star wars jedi faller order tavsiye edebilirim. prodüksiyon kalitesi çok iyi, zorluk seviyesi de soulslar kadar olmasa da yeterli. 1-1,5 saat falan süre vermen gerekiyor ama oyunun içine girip alışana kadar. sonrasında bitene kadar bırakamıştım ben. (gamepass'te var)

farklı bir şeyler oynamak istersen dishonored serisi benim favorimdir. bol mekanikli. zor değil ama eğlenceli bir aksiyonu olan, gerçekten farklı bir oyun. farklı bir şeyler sorduğun için yazdım bunu. herkese gitmez ama bence başyapıt seviyesinde. birincisinden başlayıp sararsa ikinciye geçebilirsin.(gamepass'te var)

tarzı itibariyle başlayıp sonuna kadar gitmeyen, chapter chapter ilerleten ve her bölüm arasında bir soluklanmanıza imkan veren yapısıyla hitman bence harika bir seri. çok hakkının yendiğini düşünüyorum bu serinin, bence her çıktığı sene yılın oyunu ödülüne aday olması gereken oyunlardı (son üçlüden bahsediyorum bu arada). son 3 oyun bence serinin geri kalanının üstüne çıktı. eski oyunlar biraz yorar artık ama son çıkan 3 oyunu denemelisin bence.


fps seviyorsanız ve çatara çutara ateş ede ede gideceğim ben derseniz wolfeinstein serisini tavsiye edebilirim. hem konusu itibariyle alternatif tarih içermesiyle ilginç, hem de saf aksiyon işte bam güm. ama pek farklı bir oyun değil onu söylemeliyim.


metro exodus'u gerçekten ayıla bayıla oynamıştım. çok keyifliydi. ama herkese gitmeyebilir emin olamadım. yarı açık dünyalı, hikayesi eh işte, atmosferi çok iyi olan bir oyun. mekanikler de standart.



bu tarz zamanlarda oyunlara giremememin sebebi çok tekrar ve beynimi yoracak kadar eline alamaması oluyor çoğunlukla. o yüzden biraz daha puzzle tarzı şeylere girebilirsin. inside ve limbo öneriyorum. limbo biraz eskimiş olabilir emin değilim ama inside deneyebilirsin. hem al sana film kalitesinde senaryo.


yine film seviyesinde senaryo istersen "to the moon ". mekanik ve grafik olarak pek bir şey beklememelisin ama. tanıdığım en duygusuz adamlar bile bir kaç damla göz yaşı dökmüştür bu oyunda.

velhasıl sanki biraz ana akım oyunlara yönelmişsin ve dolayısıyla klişe içinde boğulmuşsun da olabilir. last of us, uncharted, tomb raider vs. ana akım oyunlar olduğu için çok karmaşık senaryolara girmezler, mekanikleri zorlamazlar ve oyuncular tarafından sevilmiş tutmuş formülleri uygularlar. bu sebeple farklı bir şey arayan bünyelere hitap etmezler.
  • syozkn  (27.11.21 16:42:12) 
Path of exile var dediğiniz gibi sadece. New world de yeni çıktı ama baya sorunlu millet bırakıyor.


  • Wakatakakage  (27.11.21 17:12:52) 
ben de tam tersi, cok sık oyun oynamam. cok bilinen oyunlardan iste anca rdr, gta 5, cod, crysis falan oynadim simdiye kadar.

gecen sene 2.95 liraya dustugu icin aldigim alien isolation'i oynuyorum su siralar. uzay, alien, android'ler falan derken baya sardi. döğüşmeli, çarpışmalı degil su ana kadar gerci ama belki ilgini ceker.

epic games bedava vermisti, dying light da parkurla stealth ve zombileri bulusturan bir oyun. belki zombilerin kafasina balta, cekic vurmak falan hosuna gidebilir.

bir de aklima limbo geldi, bu da bulmacali bir sey ama vurdulu kirdili degil.
  • chezidek  (27.11.21 17:15:48) 
Last of us konusunda cok ayni fikirde olmasam da ben de benzer hissediyorum. O yuzden son zamanlarda oynayip buyuk keyif aldigim iki oyun onerecegim; biri hades. Aksiyon ve challenge zaten var da eger albert camus, sisifos vs okuduysaniz varolussal felsefe cercevesinde okunabilirligi oyunu cok ozel kiliyor bence. Digeri de forgotten city.


  • gibicibicis  (27.11.21 17:57:14) 
bebekbebesi +1

ne oynarsan oyna sarmayacak. aklındaki şeyi bulsan bile bir basitlik bulup bırakacaksın.
  • xrated  (27.11.21 18:31:27) 
Car mechanic simulator 2021 :)
Sıkıldıkça hurdalıktan bi araba topluyorum. Rahatlıyorum.

  • ykyt  (27.11.21 21:06:39) 
Yaş kaç bilmiyorum ama ben 32 yaşındayım. Üniversite ve lise yıllarında deliler gibi oyun oynuyorduk o zaman iş vb. Beklentiler çok yoktu. Şu an eski oyun oynama isteğimin kalmadığını konsolu açmak istememden anlıyorum. Bunu benim gibi delicesine oyun oynayan biri söylüyorsa zamanla bu seviyeye gelinebileceğini düşünüyorum. Zamanın değerini büyük ihtimal daha iyi anlıyoruz. Bir de podcast de dinlemiştim yabancılar da yeni oyunların çok sığ olduğunu, eski zevk unsurlarını içermediğinden dert yanıyorlar.


  • Weeze3r  (27.11.21 22:12:57) 
doom serisi

serious sam serisi

dmc serisi

payday 2 oynuyorum ben online. hikaye mikaye yok. aralıksız adam vurmaca.
  • ya ben lan neyse  (27.11.21 22:32:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.