[]

PTT’nin Posta/Mektup Kutularını Gören Var mı?

Adının ne olduğundan emin değilim; postane önlerinde veya merkezi yerlerde bulunan, pulu yapıştırılmış mektupların kartpostalların atıldığı kutulardan yakın zamanda gören var mı? (İstanbul Avrupa)

Ben küçükken çok yaygındı. Sonra kayboldu. 10 yıl kadar önce yeniden türediler ama bir 5 yıldır hiçbir yerde göremiyorum. Sirkeci büyük postane önünde bir tane varmış. Onun dışında nerede bunlar?


 
yakın zamana kadar çoğu postane önünde vardı, hala varlar bazı noktalarda. ama çoğunda kaldırılma nedeni insanların posta yerine içine çöp atması. yani sözün kısası hala varlar ama eskisi kadar yoğun değil. büyük (ilçe) postanelerinin önüne bakabilirsiniz.


  • benim de soyleyeceklerim var  (26.11.21 20:37:57) 
Merhaba, İstanbul’daysanız nerelerde gördüğünüzü yazabilir misiniz?


  • lazor  (26.11.21 20:57:32) 
kaldırıldı mı duruyor mu bilmiyorum ama en son beyazıt şubesinin önünde ufak bir rane vardı. birkaç sene önce görmüştüm herhalde.


  • rose parks  (27.11.21 00:37:02) 
Sultanahmet meydanda vardı,muzekart satılan yerin yanında, hala var mı bilmem.


  • habarbey  (27.11.21 08:33:02) 
ben de bunlara atılan zarflara ne kadar pul yapıştırılması gerektiğini nereden biliyor insanlar bunu merak ettim. garanti olsun diye fazla fazla yapıştırmak gerekir.


  • dadasalon  (27.11.21 11:49:14) 
@dadasalon bu yıla kadar websitesi üzerinden öğrenilebiliyordu. Bu yıl (yurtdışı için) sabit tarifeden vazgeçildi ve günlük SDR kuruna göre ücretlendirilmeye başlandı.

İlaveten yıllar önce bir yönetmelikte “ücreti eksikse de kutuya atılan posta iletilir” diye bir şey okuduğumu hatırlıyorum. Yine de düşük ücretli pullarla takviye edip garantiye almak mantıklı görünüyor.
  • lazor  (28.11.21 05:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.