[]

istifada ihbar süresini çok sallamayan şirkette kalan izinler

istifa edeceğim başka işe geçmek için diyelim ki. içeride 27 gün iznim var. ihbarım hayvan gibi uzundur ama bizim şirket çok takmıyor ihbar süresini. takıyor olsa süreç belli zaten. takmadığı için bu izinlerin parasını alamam erkenden salsalar bile(ki güzel bir şey bu) ne yapayım izinleri yiyim mi? Diğer şirkete de "şu anki şirketimde ihbar sürem 56 gün ama güzellik yaptılar 27 günde salacaklar eheuhe" mi diyeyim?

edit: ya da, ihbar tazminatım şu kadar hemen istiyorsanız basın parasını geleyim yoksa mecbur 27 gün buradayım ühühü" deyip 27 gün kafamı mı dinleyeyim?


 
izinlerini kesin iste. onlar senin hakkın. aynı zamanda ihbar çalışmanı istemek de şirketin hakkı. ama madem esniyorlar, o zaman sorun yok. yine de izinlerimi kesin isterim ben olsam.

diğer şirkete "ihbar tazminatımı ödeyin, hemen geleyim" diye söyleme. kabul etmezler muhtemelen ve iş akdi feshinin 27 önce olduğunu sigorta giriş çıkış hareketlerinden öğrenirlerse (ki öğrenirler) "madem erken ayrılacaktın niye bizden tazminatını ödememizi istedin" derler. güzelim işinden olursun.
  • himmet dayi  (25.11.21 14:59:36 ~ 14:59:47) 
8 hafta ihbarim 35 gun iznim vardi.
1 gun ihbar kullandim 35gunun parasini verdiler.

Ihbari nasil olsa sallamiyorlar diye izinlerini istememezlik etme.
  • divit  (25.11.21 15:12:42) 
Simdi sirketten biriyle gorustum ihbari kullandirtmayip hem ihbar suresi parasini hem izin parasini veriyorlarmis oha? Ben mi bir seyi kaciriyorum fazla mi iyiler bir köle merkezi icin?


  • floydian  (25.11.21 16:05:19) 
Turkiyede iki firmada benzer seyi yaptim. Ikisi de ihbar kullandirmiyodu. Istifayi resmi olarak verip su gun gidiyom ben, icerde fazla iznim var su hesaba yatirin dedim. Icerdeki izinlerimin parasini son maasimla verdiler. Ikisi de kurumsal devasa sirketlerdi.


  • fakyoras  (25.11.21 16:09:17) 
Vay arkadaş, bir bana mı "6 hafta ihbarın var, gelmezsen ödersin, iş arama iznini ve yıllık iznini de erken çıkmak için kullanamazsın" dediler herhalde, resmen patladım.


  • devorgilla the gunslinger  (25.11.21 16:43:39) 
abiler peki istifa ve yeni ise gecis sureci nasil oluyor? Yeni firmayla anlasip okeylesip diger sirkete istifayi basiyoruz, cikis gerceklesince de yeni sirket giris yapiyor degil mi? Istifa ettikten sonra karsi sirket, yaa biz biraz daha dusunmek istiyoruz der mi bunun bir guvencesi yok herhalde degil mi?


  • floydian  (25.11.21 22:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.