[]

Elektroşok cihazı

Bugünki kadıköy olayından sonra artık cidden korkmaya başladım. Normalde silah taşıma konusunda yasal problemim yok. Ama kendimi savunma amaçlı da kullansam başıma gelecekleri çok iyi biliyorum.

Elektroşok cihazlar daha mantıklı geldi.
Mesela şu ne kadar işe yarar? Buna benzer ürünler kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?
www.akdenizbilisim.com

 
Kıyafet üstünden işe yarar mı bu?


  • adwokat  (25.11.21 02:03:22) 
bu işin en babası taser onda bile taser'i çekince adam canlanıyor saldırmaya devam ediyor.

bu muhtemelen ondan çok daha dandiktir.

amerikan polis videolarındaki taserları izle.
  • killerbee  (25.11.21 02:10:40 ~ 02:12:37) 
bıçaklı adama şok silahi ile yaklaşabileceğini mi düşünüyorsun.


  • orpheus  (25.11.21 04:02:22) 
Bunu kullanmanın çok kolay olacağını sanmam. Bir de büyük. Bence ilk once kaçmaya/korunmaya çalışın. Yanınızda bir de biber gazı olsun. Mesela elektroşok için bıçak mesafesine girmeniz gerekirken biber gazını daha uzaktan kullanabilirsiniz. Etkili bir biber gazı, yanında da saldırganın silahsız olması ihtimaline karşı da ek olarak başka bir şey kullanabilirsiniz sanki. Elektroşoku ben tek başına silahlı birine karşı kullanamazdım. Bıçak bile daha avantajlı öyle bir durumda ki o bile bıçak düellosu olurdu. Ama bir de amerikan polislerinin kullandığı gibi elektroşok tabancası var. O bulunabilirse elektroşok olarak daha doğru olabilir.


  • prole  (25.11.21 08:37:48) 
Bıçaklı bir adamdan uzak durmak, kaçmak dışında pek savunma taktiği yok profesyonel biri değilseniz.

Kimseyle tartışmamak, kavga etmemek, akşam eve varmak tek hedefimiz olmalı medeniyetsiz topraklarda.

Sabahtan beri ben de videoyu izleyip kafamdaki senaryoları canlandırıyorum.

Uzak durmak, abi çekip suyuna gitmek, sakinleştirmek, egosunu okşamak, o bıçakla kimseye zarar vermeden oradan ayrılmasını beklemek en doğrusu.

Hiç birimiz süpermen değiliz.

[mesajın bundan sonrasını da uzun uzun yazmıştım ama sildim]
  • John Bloor  (25.11.21 10:05:03) 
Ben de bu videoyu izleyip kafamda bin tane senaryo kurdum, sonra evdekilere biber gazı aldım.

Bu adama yaklaşılmaz öncelikle. Adam elinde bıçak sallıyor. 7 metreyi 1 saniye aşabilir. 1 saniyede zarar görmeden nasıl yapacaksınız? Karşı tarafta bu tip şey varsa ve saldırıya geçiyorsa -kaçamıyorsak- en iyisi biber gazı kullanmak. Videodaki kadınla adamın arasındaki mesafe için konuşursak biber gazı yetersiz kalabilir. Yani adamı etkiler ama devam eder. Biber gazının da nasıl kullanılacağını bilmek gerekiyor. (Self defence videoları var) Yoksa siz de etkilenirsiniz.
  • jazzabel  (25.11.21 11:03:46) 
Bu gibi ekipmanları kullanmak için kendinizi eğitmeniz gerekiyor. Hangi senaryoda nasıl kullanılır, zarar almadan durumdan nasıl kaçılır gibi. Yoksa bıçaklı birini bunla ancak belli süre durdurabilirsiniz sonra kaçmanız gerekiyor. Ama tabi hiçbirşey olmamasından iyidir yanınızda birşey taşımak, en azından stresi azaltır. Olaydan kaçılamıyorsa kullanılabilir


  • monicapp  (25.11.21 11:10:36) 
aklıma gelmişken amerikalı aynasız diye bi youtube kanalı var.

orada şöyle bi soru sorulmuştu, amerikan polisleri bir saldırganı neden defalarca 20 kere 30 kere vuruyor diye.

adam da bunu videolarla açıklamıştı, adamı 30 defa vuruyoruz, kesinlikle ölecek ama ölene kadar 1 2 dakika geçiyor, o sürede de saldırmaya devam ediyor. hemen etkisiz hale gelmesi için ya kafadan, ya omurilikten vurulması lazım yoksa kesinlikle durmuyor daha şiddetli saldırıyor diye açıklamıştı. ayrıca o tür olaylarda kafadan, omurilikten veya bacaktan vurmak imkansız derecede zormuş.

bıçaklı biri varsa arayı çok açıp öyle müdahele etmeniz gerekir demişti, hatta bizim polisimiz de ölmüştü böyle bişeyde.

yani karşındaki adam tehdit algılayıp saldırmayacaksa bile saldırıya geçerse ölürsünn.

bibergazına da inanmıyorum ben, elin psikopatlı almış uyuşturucuyu adam hisseder mi hissetmez mi, ne kadar etkili olur, tutarsa hadi iyi, tutmazsa, ya kendi gözüne gelirse rüzgarla falan. o zaman iyice bittin.

orantılı güç iyidir, al bi tane sağlam coldsteel çakı, kanunumuzda bıçak taşımak yasak bile değilmiş, yeter ki kan oluklu, sustalı ve bunun gibi yasak olanlar olmasın. istersen kılıçla gez diye açıklamıştı türk polisi olan bir youtube kanalının sahibi.

aramaya zamanım olmadı ama kanal bu, bu değilse bile diğer soru cevaplarda yanıtlamışlardır

www.youtube.com

bu da amerikalı olan

www.youtube.com
  • killerbee  (25.11.21 11:12:31 ~ 11:21:59) 
abd donanmasında eskiden asker olan elemanın videosu vardı twitterda. kendinizi tabancaya ve bıçağa karşı nasıl korursunuz diye. cevap olarak kaçın diyordu. bu kadar basit.


  • paintov  (25.11.21 12:00:39) 
Biber gazı satın alın. En temizi budur. Biri size saldıracak olduğunda çıkartıp sıkıp kaçacaksınız. Hem davalık olacağınız bir sonuç yaratmaz hem de anında etkisiz hale getirir kişiyi.


  • bana kedicik derdi  (25.11.21 15:34:23) 
@killerbee bir de bu var
(bkz: mozambique drill)

  • renegade  (26.11.21 00:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.