[]

Diğer ülkelerde de halk, önlemleri bizim kadar boşladı mı?

sanırım tüm dünyada bir boşvermişlik var ama derecesi nedir? bizim kadar boşladı mı herkes?




 
Evet mesela Amerika'da maçlara bak tıklım tıklım ve maske takan yok gibi.


  • les yeux blanches  (24.11.21 21:40:38) 
Evet çünkü iki yıl oldu; insanlar bir süre sonra alışmaya başladı. Devletler tarafından alınan önlemler de azaltıldıgi için hemen her ülkede benzer durumlar söz konusu.


  • fraise  (24.11.21 21:43:43) 
Ulkelerin basindan beri farkli yaklasimlari var. Y. Zelanda, Avustralya, Guney Kore, Singapur vb. ulkeler en az sayida olum ya da vaka politikasi takip etmeye calisiyor, o yuzden de epidemiyolojik yaklasimlari farkli.

Ayrica Bati Avrupa ulkeleri onlemleri geri getirmek zorunda kaldi bu kis icin.
  • earthsean  (24.11.21 22:12:49 ~ 22:18:36) 
3 aydır Hollanda’dayım. Geldiğimde maske dahil sosyal mesafe yasağı dışında hiç yasak yoktu. Sadece toplu taşımada ve okulda koridorda maske zorunluydu, sınıfta serbestti. Sonra vakalar stabil diye sosyal mesafeyi de kaldırdılar maske yasağı da yalnızca toplu taşıma için kaldı. Ben pandemiyi neredeyse unutmuştum. Şu anda durum çok kötü her gün yeni bir vaka rekoru oluyor, ama pek umrunda değil gibi kimsenin. Sert kapanma tartışılıyor büyük ihtimal her yer kapanacak. Şu an hissetmiyoruz ama her yer kapanırsa hissederiz gibi. Yine de bir boşvermişlik kesinlikle var.


  • but that was just a dream  (24.11.21 23:32:01) 
önlem olsa da olmasa da vakaların seyrine müdahale edemiyorlar. isveç mesela baştan beri önlem almadı ama diğer ülkelerle karşılaştırınca sayılarda bir fark yok.


  • paintov  (25.11.21 12:05:42) 
Almanya mi daha ciddiydi Türkiye'mi dersen günlük hayatta ben Türkiye'nin daha ciddiye aldigini düsünüyorum.
bir ay öncesine kadar önlemleri kaldirmayi konusuyorlardi simdi tam kapanmayi konusuyorlar.

  • durgunfoton  (25.11.21 13:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.