[]

Zam hariç arabanın benzin deposunu tam doldurmak mantıklı mı?

Diyelim ki önümüzdeki 5 gün zam gelmeyecek, ve siz bu 5 günde bir depo kadar yol yapacaksınız.

Ben şey düşünüyordum: yarım depo doldurayım, yolda benzin istasyonuna denk geldikçe üzerine eklerim. Böylece tam deponun ağırlığını taşımamış olurum. Tabi bunun etkisi ne kadar olur bilmiyorum.

Bir arkadaşım dedi ki: o pompalarda hata payı oluyor. Mesela ilk bir litreyi doldurmuyor (ya da öyle bir şey). Bu yüzden depoyu tam doldurmak daha iyi.

Hangisi mantıklı?

 
Valla hata payini bilmiyorum fakat ben fullerim, bir daha da ugrasmam


  • balpolen  (24.11.21 21:24:04) 
Her hafta zam geldiği için uğraşmazdım stresi bile yordu


  • olaylar olaylar  (24.11.21 21:27:26) 
depo 50 litre desek 25 litrenin öyle gözle görülür bir fark yaratacağını düşünmüyorum. uçak değil bu sonuçta.


  • jelly bear  (24.11.21 21:27:42) 
Kayda değer bir faydası olacağını düşünmüyorum. Ona bakarsan Benzinlige girerken motoru susturup tekrar calistirmak ta fazladan yakit tüketimine neden olur. Hatta detaylara dikkat edeceksek tasarruf yapmak için yakıtı sabah değil gece almak da etkili olur.


  • Kirmizibavul  (24.11.21 22:05:05) 
Devamli tam depo tasimak arabanin daha cok tuketmesine yol acar. Stepneyi bile cikardi araba ureticileri.

Arkadasin salliyor oyle hata olsa motosiklete alirken goruruz. Bombos depoyu fullesem bile 8 lt aliyor. Goruyoruz ne kadar aldigini.

Onun dedigi olay suydu, pompacilar musluk ile pompa arasindaki hortumda kalan benzini caliyorlardi eskiden.
90larda haber olmustu.

Belki izbe yerlerde yapan vardir, kalabalik yerde imkansiz.
  • divit  (24.11.21 22:49:48) 
muhtemelen benzinlikde durup arabayı yeniden çalıştırdığında daha fazlasını yakarsın.

aa bir de şey var, sürekli %50'nin üstünde depo dolu olacağı için, %50'nin altında olduğundan daha fazla yakacaksın.
  • altinci nesil caylak  (25.11.21 08:14:54) 
Bankaların kampanyaları var. 125 x4 liralık benzine 40 lira indirim gibi. Kampanya hangi benzinlikteyse. Başka şubesine denk geldikçe 125 liralık almak diyorum ben.


  • baal  (25.11.21 08:24:37) 
Yakıt tüketimini hesaplamak daha kolay oluyor depoyu doldurunca.


  • inheritance  (25.11.21 08:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.