[]

Hırsızlık

Bugün televizyon çalındı. Polisi aradım ama hırsızlık değil dediler çünkü hiç iz yok yerde. Balkon kapısı açıktı. Olaya anlam veremediğimiz için şikâyetçi olmadım. Yarın şikâyetçi olsam bir şeyler bulunma şansı var mı? Başına gelen varsa sonuç aldınız mı?




 
Nasıl hırsızlık değil onu anlamadım ben, polisler uğraşmak istememiş sanırım.


  • olaylar olaylar  (24.11.21 19:47:21) 
@olaylar olaylar, yerde hiç iz yok, hava yağmurluydu, ayakkabı ile girmiş olsa çamur izi olurdu, balkon kapısı açık kalmış olabileceği için kapıda zorlama yok, arka balkon olduğu için kamera da yok, en fazla parmak izi çıkar, sokakları gören bir iki kamera var sadece. Uğraşacak bir şey yoktu.


  • dissendium  (24.11.21 19:56:10) 
Emniyet teşkilatınn görevi, suçluyu yakalamaktan ziyade, bölgelerinde suçun oluşumunu engellemektir. Senin olayının kayıtlara girmesi onların hanelerine engellenememiş bir suç olarak yansır ve onlar için -1 puan demektir. Bir zamanlar mümkün olduğunca ufak tefek olayları kayda sokmama gayretleri vardı. Hala mı devam ediyor dedim.
Televizyon çalınmayıp cinayet işlenseydi delil yok diye yine mi yok var sayılacaktı. Ne saçma bir düşünce o.
Uğraşayım diyorsan, tüm safahatı anlatır bir dilekçe yazıp direkt olarak savcılığa teslim etmeni öneririm.
  • Mirket  (24.11.21 20:18:16) 
Böyle ufak tefek hırsızlıklara göz yumuyorlar maalesef. Arkadaşımın motoru çalındı kameralara bile bakmadılar.


  • olaylar olaylar  (24.11.21 21:23:23) 
Mirket +1

Kayıtlara geçmesini istemiyorlar. Halbuki hiç iz olmasa bile bir biçimde yarın bir gün başka çalıntı mallarla birlikte sizin televizyon da bulunabilir. Önceden sizin verdiğiniz tarif, TV modeli, markası, boyutu vb. böylesi bir durum için önem taşır. Aynı gece birden fazla ev soyulmuş olabilir ya da bir bölgede benzer vakalar meydana gelmiş olabilir. Dolayısıyla aslında sizin yapacağınız şikayetin kayıtlara girmesi önemli. Hem bunun kayıtlara girmesini hem de uğraşmayı istemiyorlar.
  • kurmaca  (25.11.21 00:11:45) 
polisler uğraşmak istememiş. yazılı dilekçe verin, kayda geçtiğinden emin olun (verdiğiniz dilekçeyi siz gidince çöpe atmasınlar)

ailenin yarısı emniyette, ablamın evine hırsız girdi, evin her yerinin parmak izini aldılar, çevredeki kameralara baktılar, bir şey çıkmadı. çok ciddiye alsalar bile, tam karşısında kamera çekmemişse hırsızlık soruşturması genelde olumsuz sonuçlanıyor. bu mesleki yorgunluk yaratıyor, en baştan bir şey çıkmaz diyerek gönderiyor olabilirler.
  • gabe h coud  (25.11.21 09:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.