[]

ağırlık çalışan beyler protein ihtiyacını nasıl karşılıyor?

malum kas kütlesini arttırmak amacıyla spor yapan erkekler en çok protein ihtiyacı olan insan türü. en az kilosu kadar gram protein hatta daha fazlasını almalı. ben de bir süredir spor yapıyorum ancak evde de her gün et, tavuk, balık pişmiyor malum. en çok zorlayan kısım bu beslenme kısmı oluyor o yüzden.

protein açısından fakir bir menü olunca evde dışardan konserve ton balığı (light), protein sütü ve haşlayıp yemeğin ardına 100 gr falan gömmek için tavuk göğsü gibi şeyler alıyorum ancak yeteri kadar tüketmek istediğimizde bunlar da ucuz olmuyor. bu konuyu siz nasıl çözüyosunuz? en mantıklı yolları nedir protein ihtiyacını karşılamanın sizce?


 
Yağsız tuzsuz lor. Tavuk yumurta. Başka çaremiz yok dostum. Bu gidişle spor da lüks olacak


  • olaylar olaylar  (24.11.21 19:49:09) 
Yumurta akı, lor, whey protein.


  • kaptankedi  (24.11.21 20:24:00) 
öncelikle müsabakaya hazırlanan 100kg yağsız kas kütleli bir adam değilsen o hayal ettiğin oranlarda proteine ihtiyacın yok. fazlası vucuttan atılıyor ve sindirimi esnasında gereksiz atıklar da ortaya çıkıyor. vucut ağırlığı x 1.5 veya 1.6 gr oranında protein yeterlidir. yumurta, tavuk eti, ton balığı (fazlası ağır metal birikiminden dolayı tavsiye edilmiyor) zaten bilinen şeyler. fakat sadece proteine dikkat edip lifli sebzeleri, uygun oranda temiz karbonhidratı, sağlıklı yağları, yeterli miktarda suyu, çinkoyu-magnezyumu atlarsan tek başına proteine harcadığın para da ziyan olur.


  • orpheus  (24.11.21 21:24:04) 
yani başka çare yok maalesef.

yumurta, et, tavuk, ton balığı, somon, whey, ruşeym, mercimek, fasülye.

ha ben etçil olduğum için ağırlığı hayvansal proteinlere veriyorum ama vegan beslenen vücutçular da var sonuçta.
  • chezidek  (24.11.21 21:26:33) 
@orpheus ben kilom kadar alabilsem yeter açıkçası ne hayal ettiğimi nerden çıkardın ki yukarda da yazmışım zaten en az kilo kadar alınmalı diye. evde makarna, bulgur, sebze yemeği, hamur işi, çorba vs. varken 70-80 gram proteini bulmak çok zor ama bundan bahsediyorum


  • semaforo de medianoche  (25.11.21 01:33:04) 
haklısın, kilon kadar ya da kilo*1,3 kadar protein almak o kadar kolay olmuyor.

mesela şöyle yapıyorum: 1 buçuk yemek kaşığı loru, baharat (kekik, pul biber) karıştırıp, üzerine 2 tam yumurta ve 2 de yumurta beyazı kırıp çırparaktan pişiriyorum. biraz daha kıvamlı ve lifli olsun dersen; 1 yemek kaşığı da yulaf katabilirsin.

böylece hem çok doyurucu, hem de çok proteinli bir öğün oluyor.

ilaveten, gün içinde çayın kahvenin yanında fellas'ın yüksek proteinli barlarından yiyebilirsin. böylece kurabiyemsi şeylerden sakınmış olursun.

soğuk içecek olarak, hazır sütlü proteinli içeceklerden alabilirsin arada.

tabii bütçeyi en az zorlayanı bu içeceği whey ile kendin hazırlaman olur.
  • kaptankedi  (25.11.21 20:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.