[]

yabancı kiracı

genelde ticaretle uğraşıyorlar

düzenli ödeme yapabileceğini kanıtlar nasıl bir belge istenir
başka neye dikkat etmek gerekir

 
kontrati yillik yapin ve tahliye taahhutnamesini de imzalatin en basta. bunu yani sira da kapora bedelini yuksek tutun derim.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (24.11.21 11:02:15) 
boş bir evimiz var, memur kefil istedik, kimse bulamıyor. emlakçı da bu devirde kimse kimseye kefil olmaz diyor.


  • co2s2  (24.11.21 11:22:02) 
Bir müvekkilimiz Suriye uyruklu bir aileye ev kiralamış. Sonra birkaç ay kirayı aksatınca tahliye talepli icra takibi başlattık, biz takibi başlatınca evi kendileri boşalttı, kontratı imzalayan kiracının kimlik bilgileriyle başlattık takibi ancak Türkiye'de menkul/gayrimenkul edinmemişler, banka hesapları yok, zaten daha sonrasında da söylenen doğruysa Türkiye'den de ayrılmışlar... Kısacası ödemezler ise icra yolu ile tahsil etme ihtimaliniz düşük oluyor...


  • arpaci kumrusu  (24.11.21 14:52:57) 
hem yabancı hem de ticaretle uğraşıyor yani bordrolu değil.
daha sakat bi profil olamaz herhalde :)

  • nuisance  (24.11.21 15:21:02) 
devlet memuru yabancı bulamayız herhalde :)

ödemezse ya da çıkmazsa zararı geri almak daha zor arpaci kumrusu'nun dediği gibi
  • bir soru sorcam  (24.11.21 17:40:46) 
Yıllık peşin almadığınız sürece riskli. Ben olsam kesinlikle bu adama ev falan vermem.


  • roket adam  (24.11.21 20:39:21) 
devlet memuru değil ama en azından beyaz yaka bordrolu olabilir ;)


  • nuisance  (24.11.21 21:43:35) 
Müvekkillerim adına kira sözleşmelerini hazırlıyorum her türlü durumds 4 aylık peşin depozito, sözleşmeye kira aksaması durumunda 3 ay içinde usulünde sözleşmenin haklı feshini kabul maddesi ve de tabiki usulünde alınmış tahliye taahhütnamesi. Böylelikle 1 ay kirayı ödemezse tahliye işlemlerine başlar zararsız işi halledersiniz. Sozlesmenizi kırtasiyeden aldığınız matbu kira sözleşmesi ile yapmayın derim bir hukukçuya hazırlatmakta fayda var ki başınız sonrasında ağrımasın.


  • apocalipy  (25.11.21 01:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.