[]

2. El toki evi satın almak

Merhaba herkese ev alma arifesindeyim. Malum sitede bi ilan var normalde 2x olan fiyatlar bu ilanda x fiyata satılıyor ama 7 yıl ödemesi varmış. şimdi böyle borcu bitmemiş ev alırken nelere dikkat etmeliyiz? evin üzerine başka ipotek var mı onun ayırmını yapabiliyormyuuz? bir de tapudaki bilgilerin gösterilen evle aynı olduğunu nasıl anlıyoruz?

teşekkürler


 
Toki odemelerine 6 ayda bir üfe-tüfe zammi geldigini biliyorsunuz di mi? islem buyuk ihtimalle alacakli bankada borc devri seklinde olacak. bankadan islem yapilacagi icin ilgili banka subesi ile gorusmek daha iyi olacaktir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (23.11.21 17:52:30) 
Sorularının hiçbirinin cevabını bilmiyorum, şunu demeye geldim:

Toki evleri daha yapılırken çoğunlukla kötü malzeme kullanılarak yapılıyor. İlk kullanıcısı olduğum bir binada kiracıydım ve bir sabah booommm diye bir patlama sesiyle uyandım, meğer mutfağa gelen şehir şebeke suyunun mutfak içindeki ucu olan vana çürükmüş, basınca dayanamamış patlamış. Durduk yere böyle şeyler oluyor. Şu an oturduğumuz toki evinde içerisi esebiliyor mesela, bütün pencereler kapalıyken.

Önce o evi gidip görün, eksiği gediği yapılmış mı, ne kadar yapılmış (mesela sokak kapısı ve pencerelerden acaip hava üflüyordu biz ilk geldiğimizde), tesisatı baca gideri bilmem nesi iyi durumda mı önce bunlara bakın. Ev tertemiz yapılmadıysa lütfen almayın çünkü başa çıkılmıyor gerçekten.
  • muhayyer divan  (23.11.21 18:24:40) 
Bizimkiler on yıldır TOKİ evinde. Ben de aynı evde 8 sene yaşadım. Tesisat, döşeme vs gibi şeylerden hiç sorun yaşamadık. Boya kalitesizdi ama mesela, bir de kapılar ahşap değildi de sıkıştırılmış kağıt gibiydi. O kadar. Yani sanırsın devlete iş yapan müteahhit çalıyor da kendine iş yapan müteahhit en kalitelisini mi kullanıyor? Bence bu bakış açısı yanlış. Ev iyi değilse almayın tavsiyesi TOKİ özelinde değil ki sadece.


Onun dışında evin devredilebilir/satılabilir olduğuna emin olun. Ailemin evi dar gelirli sınıfındaydı ve banka üzerinden, resmi olarak satılamıyordu. Zaten tapusu da ev ödemesi bitene kadar kişi üzerinde olmuyordu ki. İnsanlar noterde sözleşme vs yapıyordu ama bu geçerli değildi. Siz evi banka üzerinden kendi üzerinize alabiliyor musunuz bu önemli. Bunu kesinleştirin.

İpotek olup olmadığı e-devletten görülüyordu diye biliyorum. Görülmüyorsa da satıcı ile birlikte tapuya giderseniz öğrenirsiniz. Tapudaki evle gösterilen evin aynı olup olmadığını anlamak da size kalmış sanıyorum.
  • elorelia  (23.11.21 19:10:41) 
emlakçı ile görüştüm. devir işlemini bankada yapıyormuşuz. borç bana geçiyor. taksit bitiminde de banka tapuyu veriyormuş. adama da ilanda söylediği parayı veriyormuşum. bir sorun var mıdır bunda?


  • cassey  (23.11.21 19:17:42) 
Görünürde yok. Bankadan da teyit edersiniz. Hayırlı olsun.


  • elorelia  (23.11.21 19:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.