[]

Kripto para ile hayata devam etmek

Şimdi, şöyle bir şey mümkün mü?

Tüm parayı kriptoya çevirsek, USDT olarak, Türkiye'deki finansal faaliyetleri (kredi kartı borcunu ödeme, zaman zaman nakit çekme) işlemlerini nasıl devam ettirebiliriz?

Paramı bankada tutmak istemiyorum özetle. Yani ben kredikartıyla harcayayım, kripto'dan bozar öderim (tabi aracı kurum gerekecek hesaba aktarmak için). Nakit lazım olduğunda hesaba atıp ordan çekmek vs.

Ekstrem durumda yarın öbür gün bankalar para veremezse hiç bi şekilde, ha bankada hapsolmuş, ha kriptoda, ne fark eder? (Ha dövizleri sabit belirlenen bir kurdan otomatik çevrim riski mevcut bankada tutarsak- olur mu olur)

Mantıklı mı? Aklınıza gelen başka şeyler var mı?
Şimdiden teşekkürler.

 
Bankaların para veremeyeceği bir durum olamaz.
Dövizleri sabit bir kurdan otomatik çevrim riski de mevcut değil.

Bunlar dışında dediğin gibi yaşamak istersen 2 riskin var:
1) devlet kripto para borsalarından gelen gelire vergi vs getirirse her işlemine vergi uygulanabilir
2) kriptodan boz - öde sürecinde bir sürü işlem ücreti ödersin
3) kripto borsası temelli bir güvenlik riski olursa ortada kalırsın
  • roket adam  (23.11.21 17:06:56) 
Bankaların para vermeme durumu olmaz da, diyelim oldu. Bu durumda kripto borsadan paranı yine bankaya çekmek durumunda olacağın için pek bi anlam ifade etmez. Kripto borsadaki risk de cabası. Dolara çevirip yastık altında tutmak daha mantıklı gibi.


  • himmet dayi  (23.11.21 17:07:09) 
@roket adam, çevrim olursa olursa şaşırır mıyız? Engel yok önünde. İşlem ücretlerini farklı coinlerle minumum yapmak mümkün.

@roket adam, himmet dayi, hardware wallet'ta tutmayı planlıyorum. fiziksel dolar da bulmak zor olacak. Döviz büroları satımları durdurmuş mesela.
  • do you remember me  (23.11.21 17:09:53 ~ 17:10:42) 
Hardware wallet'ta tutmak daha güvenli tabii ama nakte çevirmek istediğinde yine aynı döngüye dahil olacaksın.


  • himmet dayi  (23.11.21 17:13:46) 
Yaklaşık 3 yıldır paramı celsius’ta dolar olarak (önceden usdt, şimdi usdc) faizde tutuyorum. Gerektiği zaman trbinance’e transfer edip satarak banka hesabına çekiyorum. Gayet güzel çalışan bir sistem. Haftalık hesaba yatan yıllık %8.8 faiz de güzelliği oluyor. Transfer ücreti falan da yok. Mis gibi sistem.


  • zoghurt  (23.11.21 17:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.