[]

kendinizi nasil gelistiyorsunuz?

sevgili duyurucular. uzun suredir bilgi anlaminda kendime katki saglamadigimi farkettim. ne onerirsiniz? online ders, kitap, belgesel vs hersey olur




 
açıköğretimden 2 yıllık bir bölüm okumaya başladım. ilgi alanım olan bir bölüm seçtim, ders videolarını keyifle izliyorum.

yine aynı şekilde ilgi alanlarıma uygun online sertifika programlarına katılıyorum.

bu öğrendiğimiz konularla ilgili de bol bol sohbet ediyoruz arkadaşlarımla. bilgi ortak bir havuzda işlenmediği zaman bence somut bir çıktıya dönüşmüyor.
  • Phoebe  (23.11.21 16:27:53) 
teke tek bilim izliyorum. ya da 32. gün, tarihin arka odasi vs. gibi seyler. Youtube'ta dogru programi bulabilirsem güzelce dinliyorum. gezi programi da olabilir.
ayni ses tonuyla belgesel izlemek bana göre degil.

  • Ley  (23.11.21 16:36:20) 
Entelektüel gelişim herhalde bir hafta kendimizi kapatıp on kitap okumakla ya da on film izlemekle olmaz. Belki haftada bir film ve ayda bir kitap okumak gibi, gerçekçi ve sürdürülebilir hedefler koyarsanız kendinizi memnun edecek gelişimi görürsünüz. Ne okuyup ne izleyeceğiniz, sizin zevkinize kalmış. Öneri listelerinin sonu yok.


  • buf-e kür  (23.11.21 17:34:11) 
kendini gelistirmis arkadaslarla takilmaya calisiyorum, gerisi geliyor.


  • hot potato  (23.11.21 19:21:37) 
Valla ben ilginç/lüzumsuz bilgilere bakıyorum. Sonra da ortamlarda o bilgileri ortaya serip caka satıyorum. Böyle böyle lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi olma yolunda ilerliyorum. Tavsiye ederim.


  • j r r tolkien hayrani  (23.11.21 20:53:46) 
"Dur kendimi geliştireyim" diye başlayan aktiviteler bir yere varmıyor genelde, onun yerine ilginiz olan şeylere yönelin ve mümkünse "Benim bunu daha çok öğrenmem lazım" seviyesinde bir merak geliştirin. Yani kabaca ilgilendiğiniz şeyler için ipin ucunu çekin, baktınız ki keyifli, öğrenmekten zev alıyorsunuz sonra kitap, online eğitim, sertifika programı vb. istemediğiniz kadar bulunur zaten.


  • salihdt  (24.11.21 02:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.