[]

şarjlı işitme cihazı kullananlar?

Merhaba, şarjlı işitme cihazı kullanan arkadaşlar görüşlereni yazabilirler mi? 16 yıldıır pilli cihaz kullanıyorum, şimdi yeni cihaz alacağım ancak şarjlı mı alsam diye düşünüyorum. özellikle hem pilli hem şarjlı kullanımı kıyaslayabilecek arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, teşekkürler.




 
Sorunuza cevap veremem ama benim sizin cevaplarınıza daha çok ihtiyacım var. Kulak üstü cihaz verdiler yıllar önce kullanamadım öylece kenarda duruyor.

Yeni nesil kulak içi cihazları çok övüyorlar , siz öyle bir cihaz mı kullanıyorsunuz?
Kullanamasanız bile bilginiz var mı?
24 saatlik çınlamamda mevcut bir kulakta.

Cihaz satan yerlere soru bile sorulmuyor , tek odak noktaları satış. Bende yarı esnafım, anlayış göstermeye çalışıyorum ama net bir bilgide alamıyorum.

Geçmiş olsun, size de.
  • synax  (23.11.21 11:26:57) 
@synax ben kulak içi kullanıyordum yıllardır ama ilerleme nedeniyle artık onlar yetmeyebilir. kulak arkası kullanmam gerekebilir. eğer şu anda cihaz kullanmadan hayatınıza devam edebiliyorsanız zaten ağır bir kayıp yoktur ve bu yüzden kulak içi cihaz kullanabilirsiniz. size kulak üstü/arkası veren sgk dır muhtemelen. özel bir işitme merkezinde kulak için test yaptırın, çoğu yerde ücretsiz yaparlar. bu test sonucuna göre kulak içi önerirler dediğim gibi size. geeçmiş olsun.


  • birsorusorayim  (23.11.21 15:40:15) 
Merhabalar.

Açıkçası benim araştırmalarım şarjlı işitme cihazı kullanılmaması yönünde sonuçlandı.

Sebepleri ise basit.

şarjlı işitme cihazlarının pil ömrü düşük. Her gün şarj gerektiriyor. Ayrıca cihazlardaki pillerin kapasiteleri çok düşük. Şarj edilebilir pillerin 2 yıl içerisinde yarı kapasiteye düşeceğini ve anlamsız kapamalara neden olabileceği bir gerçek.

Ben bu şekilde düşünerek şarjlı versiyonu olmasına rağmen pilli olarak satın aldım. Yaklaşık 12-13 gün rahatlıkla gidiyor pili. Bir paket pil çift cihaza 1 ay gidiyor. Bir de biliyorsunuzdur bu cihazlarda kullanılan piller normal piller gibi değil, tasarımlarından dolayı asla voltaj dengesizliği yaşatmıyorlar. Tamamen tükenene kadar sabit voltajı koruyabiliyorlar. Bu da son derece hassas işitme cihazı için çok önemli bir şey.

Bu ürünler isviçre, danimarka, almanya, kuzey amerika gibi gelişmiş ülkelerde üretiliyor. Bu ekonomide içinde sarf malzemesi denebilecek pilli bir cihaz almanızı önermem.
  • denizgonen  (23.11.21 17:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.