[]

Mazda CX 5 2012 Model şanzıman yağı değişimi?

Otomatik şanzıman kaç bin km'de değişir?




 
İnternetten "owners manual" ya da "service manual" pdf bulup incelemek lazım, orjinal kitapcığı yoktur diye diyorum. Kitapcık duruyorsa açıp ona bakmak lazım tabi ki.

Üreticiden üreticiye değişiyor, 50 bin km değiş diyen de var 100 bin km değiş diyen de.

Doğru yöntem şudur aslında, yağa bakılır hala kırmızıysa değişim gerekmez. Ama yağ siyahlaşmaya başladıysa değişim gerekir km beklemeden.
  • John Bloor  (23.11.21 10:13:31) 
kitapçığında yazmıyor, ancak yabancı kaynaklarda 180bin diyor.


  • mikahakkinen  (23.11.21 10:43:43) 
Tork konvertörlü şanzıman yağı normalde değiştirilmez. Değiştirileceği zaman zaten şanzımana ağır bakım yapılır.

Robotik debriyajlı şanzıman normal baskı balata değişimi yapılır şanzıman indirilirken sökülürken yağ zaten boşaltılır o sırada değiştirilmiş olur.

Şanzıman keçesi denen contalar sızdırıyorsa vs. Şanzıman yağ eksiltiyorsa arada sırada şanzıman yağı eklenebilir ama bu geçici bir çözümdür.
  • bana kedicik derdi  (23.11.21 11:07:22) 
Ben 110 binde değiştirmiştim
İstanbul’daysan mutlaka yetkili serviste değiştir

  • otopsicocugu  (23.11.21 12:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.