[]

Onu Verme, Bunu Verme.. Ne Verelim ....?

Kedi mamaları konusunda internetten tavsiye alayım diyorum ki tavsiyeye de ihtiyacım yok ama yine de bazen bakayım diyorum.. Birçok kişi 'O markayı almak kedinizi öldürür.. Kedinizi öldürmek istiyorsanız alın' yok işte efendime söyleyeyim 'Kedinizde şu şu sorunlar çıkaracak. Veterinerinizin önerdiği mamaları alın'' Ne veterineri ya :d Benim kedim yok evde. Sokaktakileri besliyorum. Ne diyeyim ben veterinere gidip. Ne demesine bekleyeceğim ki? onu alma, bunu alma.. Marka öner, bir şey de... Yooook. Anca 'O öldürür' hangisi öldürmüyor söyle de bilelim. Boş bilgelik satıyorlar.

Ben de isterim en sağlıklı bir biçimde besleyeyim bu arkadaşları ama büyük çoğunluğu aynı değil mi arkadaşlar bu mamaların? Hangisini alayım siz söyleyin. İnsanın durduk yerde canını sıkıyorlar. Bir şeyi söylüyorsunuz. İyi güzel ama devamını getirin.


 
5 star cat foods diye bir kavram var. onu bi arastirin. paketlerin uzerinde protein orani yazar proteini yuksek mamalar verin. Ben mesela Acana Grasslands veriyorum protein orani %75. Ayni sekilde Orijen de benzer kalitede.
Kediler kuru maka yemek uzere evrilmis canlilar degil. Etciller. O yuzden aslinda yapilmasi gereken full et, tavuk, balik vs ile beslemek ama bu surdurulebilir degil. Verebildiginiz kadar sik sekilde et, balik vermeyi de unutmayin. alerjiso vs si yoksa.

  • rentts  (23.11.21 07:48:50) 
Merdiven altı işletmelerden alınan ne oldugu belirsiz mamalar dışında hiç bir mama kendinizi öldürmez. Rakip firma yorumları ve kafayı yemiş bazı kedi mama gurmelerinin ne dedigini de bırakın.
Bir çok petshoplarda her düzgün marka mamanın büyük kiloluk paketleri satılır. O mamalardan kiloluk veya yarım kiloluk tarttırıp alabiliyorsun. Onlardan alıp kedilerinizi hangisini seviyorsa ona yönelin.

  • limonlu eksi  (23.11.21 07:48:53) 
@rentts Acana'nın protein oranı %37, bu proteinin %75i hayvansal kökenli.
N&D'nin prime tahılsız olanlarının protein oranı %48 bu proteinin %98si hayvansal kökenli. Tahıllı mamalarında ki protein oranı %36.

Kediler yaşlandıkça mamadaki proteini düşürmek bana doğru geliyor. Hareketsiz kedi, yüksek proteinli mama kedinin böbreklerine zarar verebilir.
  • 1917  (23.11.21 08:59:12) 
Fark ediyor ya. Uzun zaman Purina Friskies kullandım. Farkı Pro Plan'a geçince anladım. Tabii buradaki iki mama da aynı marka olan Purina'nın ürünleri. Friskies daha düşük kalite olarak ayarlanmış. Ama yukarıda Himmet'in dediği gibi farklı markalarda Pro Plan ayarında ucuz mamalar var mıdır vardır, araştırmak lazım. Fakat mamadan mamaya fark ediyor bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Öğürmeleri yok oldu, tüy parlaklıkları arttı, durgunluk kalmadı vb vb...


  • msb  (23.11.21 10:49:12) 
instagramda kedi.bakışı diye bir sayfa var. Hem ev kedileri için hem sokak kedileri için (uygun bütçeli) mama listeleri paylaşmıştı. Onun dışında her kediye her mama iyi gelmiyor. Ben hasta kedime acana aldım yüksek proteinli diye sıkıntı yaşadık. Bu demek değil ki mama kötü. Her kedi yüksek proteini kaldıramaz.

Sokak kedileri için naçizane önerim uygun fiyatlı mamalardan dönüşümlü kullanmanız. İçeriklerindeki vitamin dengesizlikleri böylece dengelenebilir.

edit: hatta direk post (git: www.instagram.com) dediğim gibi dönüşümlü kullanırsanız bir şeyi eksik mi kaldı derdi de olmaz.
  • eatpraylaw  (23.11.21 11:46:02 ~ 11:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.