[]

lpgli aracı benzinde kullanma

Merhabalar. Son günlerde lpg ye gelen zamlar sonucunda arabayı lpgli kullanmanın hiç bir mantığı kalmadı. Böyle olunca artık benzinli olarak kullanayım diyorum. Acaba lpg kiti takılı bir arabayı devamlı olarak benzin ile kullanmanın bir sakıncası var mıdır? Ayrıca arabayı devamlı olarak benzinle kullanmadan önce başka bir ayar yaptırmaya gerek var mı?




 
Aracın yaşını belirtseniz iyi olurdu. Benzin her zaman araç için daha faydalıdır, motor kendini bulur. Lpg Kitinin takılı olmasının önemi yok düğmeyi kapatın ve benzinde kullanın lakin uzun süredir lpg kullandığınız için beyin benzini unutmuş olabilir. Bu geçiş sürecinde RÖLANTİ DALGALANMASI, TEKLEME, GAZ YEMEME gibi sorunlar yaşarsanız ucuzdan pahalıya olarak aşağıdaki yöntemleri izleyin.

1- Kaliteli marka enjektör temizleyici alıp benzin deposuna boşaltın.
2- Hava Akışmetre ve boğaz kelebeğini temizleyin.
3- Benzin enjektör kablolarında kopukluk, oksit vs. varsa oto elektrikçiye gidin yenilesin.
4- Benzin enjektörlerini oto sanayide cihaza bağlatıp temizletin.
  • kanlakarisikyagmur  (22.11.21 22:31:23 ~ 22:33:11) 
@kanlakarisikyagmur teşekkürler cevaplar için. Araç 2104 focus. Lpg takılalı 1.5 yıl kadar oldu. O yüzden bahsettiğiniz sorunlar olur mu bilmiyorum. Ama her ihtimale karşı değerlendirmeye alırım.


  • orin  (23.11.21 00:20:59) 
O kadar zamanda sorun olmaz, sahinlerde falan benzin hortumlari kuruyup catliyor.


  • divit  (23.11.21 01:53:10) 
Beynin benzini unutması diye bir şey yok. Avans ayarı değiştirilir lpg dönüşümü sırasında(eski enjeksiyonlu araçlarda) ayrıca kullanılmamasından ötürü benzin filtresinde kir birikir, pompa eskir ve sonuç olarak araç gaz yemez benzinde. Bir zararı olmaz en kötü ihtimalle normal fabrika verisi benzin tüketiminden azıcık fazla yakabilir avans ayarı değiştirildiyse. Yok değiştirilmediyse (bazılarında gerek olmuyor) ve benzin pompa filtre hortum vs sıkıntı yoksa normal şekilde çalışır. Hiçbir zararı da olmaz.


  • bana kedicik derdi  (23.11.21 08:06:26) 
Bu model araçta ve 1,5 yıl önce takılan LPG sistemi zaten sıralı sistemdir, yani araç her gün az da olsa benzin de kullandı ilk çalıştırmalarda.

Hiç sıkıntı olmaz sadece benzin kullanabilirsiniz, denildiği gibi eğer isterse avans/rölanti ayarı yapmak gerekebilir.

Yalnız lpg-benzin hesabını doğru yaptığınıza emin misiniz? Merak ettim bi bakayım fiyatlara;

Hakikaten %20 fazla yakamsıyla LPG şu an benzinle aynı maliyet.
  • John Bloor  (23.11.21 10:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.