[]

Göç ederken bavul hazırlama önerileri

Selam, tüm önerilere açığım. Eşimle beraber 2 ay içinde isveçe taşınıyoruz. Bavula ne koyalım, ne koymayalım her türlü öneriye açığız.
Yalnızca isveç özelinde değil tüm avrupa özelinde öneri alabiliriz. Bu arada mobilyalarımızı götürmüyoruz.



 
Isvec'te kiyafet 100% Turkiye'den cok daha pahali. Nereden cikiyor bunlar. (ucuz olsa bile olan seyi tekrar satin almanin mantiksizligina girmiyorum)


Ilk asamada hafif gidin ki yerlesene kadar birden fazla yerde kalmak zorunda kalirsaniz esnekliginiz olsun. Isvec Turkiye'ye yakin zaten, acil gerekmeyen seyleri bir sonraki seyahatinizde tasirsiniz. Klasik ilac falan goturun gerekebilecke her turlu.
  • hot potato  (21.11.21 22:55:13) 
Ne koymamaniz hakkında önerim var: trde satılan çoğu kışlık outdoor kıyafet İsveç kışına göre değil, anca baharina yeterli. O yüzden kış için özellikle birseyler doldurmayin. Kışlık montunuzu götürün, oranın baharinda giyersiniz. Outdoor kıyafetler oralarda pahali ve kaliteli VE tam oranın hava şartlarına göre, kıyın paraya oradan alin. Bulursanız trden merino çorap, çok üşüyen biriyseniz, içlik atlet götürün (trde kaliteli ve ucuz). Saç, bakım, terzi işlerinizi trde halledin. Gitmeden check-up yaptırın, doktora erişim genelde sıkıntılı.


  • ya volna  (21.11.21 22:56:35) 
maddi imkanlar doğrultusunda, canımı alır giderdim ben olsam. gerisinin canı cehenneme.
yanımda götürmek istediğim hiçbir şey olmazdı.
örtünmek için giyinir giderdim sadece. tabi yeterli param varsa.
  • erty_ksk  (21.11.21 22:57:21) 
Tabi ki yeterli paramız yok :) hatta ilk gidişimizde çalışacağımız şirket uçak biletimizi ek bavulumuzu vs karşılıyor. Bu nedenle elimizde olan ihtiyaçlarımızı götürmek daha mantıklı görünüyor bize, ama gerçekten mantıklı mı kestiremiyoruz. Yani tüm kazaklarımızı vs dolabımızı belki spor malzemelerimi, çadırımızı vs tek seferde taşımak maddi açıdan bizim için daha uygun olacak. Sonradan taşımak için az eşya bırakmayı düşündük. Ama işte gerçekten mantıklı mı bilemedik :(

İlaç, gitmeden check up, merino çorap ve içlik not aldım şimdilik. Türkiyeden alıp götürmek mantıklı olabilecek başka ne olabilir?
  • poliamid  (21.11.21 23:36:47) 
giyim, ilaç.
gitmeden diş muayenesi. hepsi bu kadar.

  • anais  (22.11.21 00:08:06) 
Orada çay var mıymış?

Bir kutu lipton yellow label çay için cebimdeki paranın yarısını verirdim dediğim anlarım oldu benim.
  • Mirket  (22.11.21 01:22:34) 
anais arti 1. duzenli kullanilan ilac, goturebilecegin kadar kiyafet, ayakkabi.

copap ve ic camasiri almazdim ben yeteri kadar yerin yoksa.

onemli belgeleri noter onayli cevirtebilir fiziksel kopyalarini da alabilirsin.
  • baldur2  (22.11.21 01:37:43) 
belki işinize yarar, kanadaya göç eden çiftin valizi: www.youtube.com

isveç değil ama yan komşusu finlandiyada çok yaygın ikinci el mağazaları var, her şeyi bulabiliyorsunuz. illa ki isveçte de vardır.
  • halanne  (22.11.21 10:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.