[]

Araç arıza lambaları neden söndürülür?

Bunla ilgili çok fazla video olduğunu fark ettim, insanlar "ya işte bu arıza lambası yandı da şöyle yaptım söndürdüm, siz de söndürün" havasında bir sürü şey anlatmışlar. Başkaları da yorumlar yapmışlar altına öyle sönmezse şöyle söndürün falan diye

Sebebi ne ki? Yani arıza lambası adı üstünde arıza olduğunu göstermiyor mu? Işığı söndürünce ne kazanıyor insanlar? Hiçbir şey anlamadım.


 
Anlik bir anomaliye de yaniyor, o an kotu benzine denk geldi tekledi yakti diyelim. Sondurmezsen daha buyuk arizada haberin olmaz hep yanik kaldigi icin.

Bendeki mesela arka fren lambasinin ledinden 1 tanesi patlak diye yaniyordu.

Bazen de lpg/benzinden kafasi karisip yakiyordu.
Hatalari okuyup silerdim haftada bir.
  • divit  (21.11.21 22:04:54) 
Eski aracımda hava sensörü arıza yapmıştı motor arıza ikaz ışığı yandı, tamircide değiştirdim sıkıntı kalmadı ama arıza ışığı yanmaya devam ediyor, sildirmeden devam edebilirdim fakat araçta oluşacak başka bir arızada ekstra ikaz olmadığından ''yaptırmıştım ben onu yaaa'' dememek adına sildiriyoruz ki başka bir yerden arıza çıktığında uyarıyı alıp tamire gidebilelim.


  • synax  (21.11.21 22:16:10) 
yani bu arıza tipine göre değişen bir şey. arızanın ne olduğunu biliyorsanız eminseniz yaptırmadığınızda neler olabileceğini kestiriyorsanız ve tüm bunlar boş yere kronik sorun değilse bahsettiğiniz şey olabiliyor.

atıyorum partikül filtresi miktarı için uyarı verip duruyordur. değiştirmek gerekir ve 7000 tl'dir arıza ışığı ve uyarı verir. değiştirmediğinden ne olur co2 salınımında ve çekiş gücünde oynama yaşarsın. 7000 tl gözalındığında varsın olsun. sensörünü sök arıza vermesin dersin olur biter gibi gibi.
  • turbo sadık  (21.11.21 22:54:00) 
Bazen aracın gücünü artırmak için yazılım atıyorlar. Egzoz için bile yazılım var. Bu tarz yazılımlar motor uyarı ışığının yanmasına sebep olabiliyor. Kullanan kişi arıza olmadığını biliyor, o yüzden ışığın sönmesini istiyor. Bazen de araç kazalıysa airbag ya da emniyet kemeri patladıysa bunları direnç ile kandırıyorlar. O yaptıkları çakma devre bozulunca airbag ışığı yanar. O da hoş bir görüntü değil göstergede. Onu söndürmeye çalışıyorlar. Ama airbag ışığı kolay kolay sönmez.

Son olarak bazen araç arıza verir ama o arızayı giderirsin. Yinede beyinde arıza kaydı olduğu için ışık sönmez. Serviste aracın beynine bağlanıp arıza kaydının silinmesi gerekir. Şöyle düşün; lastik basınç arıza ışığı yanar basınç ayarlanan değere göre %25'ten fazla düşerse. Sen lastiğe hava basarsın ama ışık sönmez. Işığın sönmesi için torpidoda ya da aracın multimedya ekranında tekrar ayarlama seçeneği olur. O şekilde ışık söner. Ama airbag arızası, buji arızası vs. gibi uyarılarda sıfırlama düğmesi olmadığı için arıza kaydının silinmesi gerekiyor beyne bağlanarak.
  • himmet dayi  (21.11.21 22:57:14 ~ 22:59:31) 
Mesela benimkinde plaka aydınlatması arızalı diye bir alarm var aylardır. Plaka aydınlatması çalışıyor. Arıza işareti de kaldı orada gitmiyor.


  • pispinti  (22.11.21 14:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.