[]

Kefirim ölmüş mü?

Merhabalar,
Buzluğumda tuttuğum kefir mayalarimi youtube da anlatildigi gibi canlandirdim. (3 kere olmak uzere kefirleri 3 saat sutte bekletip, havuzlama yontemiyle yikamak) Dun aksam da kefirleri sute mayaya biraktim. Bugun sanki sutun tadi hic degismemis gibi. Mayalarin tipinde herhangi bir sarilasma duzlesme koku olusumu yok. Acaba kefir mayalarim ölmüş olabilir mi? Mayalanmamasinin sebebi ne olabilir? Pastorize sut oldugu icin mi mayalanmiyor acaba? Bilgisi olan varsa yardimci olabilirse cok sevinirim.



 
3 saat uyanması için az bence. Bir de havaların soğumasıyla oda sıcaklığı ancak ortalamada seyredince süre farkeder. Normalde yazın yarım gün içinde mayalanan kefir, kışın 1-1,5 gün sürebiliyor. Bu süreden pay biçerek daha uzun süre bekletin. Renk, koku, form değişikliği yoksa ölmemiştir.


  • beetlejuice  (21.11.21 22:45:23) 
Bir kaç mayalamadan sonra eski haline dönüyor. Bu arada çıkan kefirin kıvamsız acı bir tadı var maya bozuldu diye düşünme. Mayalar sütle beslendikçe eski halini alıyor.

Ben de günlük kefir mayalayıp içenlerdenim. Bir süre sonra maya büyüyüp fazlalaşıyor öyle durumlarda mayayı ikinci bir kavanoza ayırıp üzerine süt ekleyip buzdolabına koyuyorum (buzluğa değil) uzunca bir süre o şekilde kalıyor, bir kaç mayalamadan sonra eski halini alıyor.
  • zidan  (21.11.21 23:23:46) 
Tesekkurler keske sutun tadini bozsa sanki hicbir etki yapmamis gibi geldi daha uzun sure tutmayi deneyecegim. Ben kavanozun agzina pecete lastikleyip oylece karanlikta bekletiyorum dogru yapiyorum degil mi?


  • dırırırım  (22.11.21 00:29:36) 
Mayayı ve sütü buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyorum, kavanoza koyup kapağını kapatıp havluya sarıyorum, bir gün sonra açıp süzüp içiyorum


  • zidan  (24.11.21 12:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.