[]

konyaspor ilk 11'inin yarısından fazlası balkanlı topçular

ilginç değil mi?

uygun fiyata yabancı olayı çözülmüş gibi. bu menecerlik işi midir? öyleyse neden benzer politikayı farklı anadolu kulüpleri için de uygulamıyorlar?


 
Herkesin kendi keyfi kendi politikası, herkesin aynı olayı benimsemesi için bi neden yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.11.21 17:21:56) 
Visca, Muriqi, Hagi, Rapajic gibi basarili ornekler cok balkanlardan. Bunun etkisi tabiki var. Afrikali, g.amerikali futbolcularla ugrasmaktansa en temizi Balkanlardan topcu al, kafan rahat olur. Milli takimdan gec geldi, Afrika kupasina gitti, ramazanda oruc tuttu bilmemne diye bas agritmaz. Bati Avrupalilar gibi mizmizlanmaz, tepeden bakmaz ulkeye. Isvicre milli takimi mesela full balkan gocmeni cocuklardan olusuyor, Ridvana sorsan Isvicre milli takimini ezikler sana 2 saat ama adamlarin son 20 yilda kacirdigi turnuva sayisi maksimum 2dir, bizimse katildigimiz turnuva sayisi o kadar


  • speedy  (21.11.21 18:10:25 ~ 18:12:01) 
Bilinçli ve bayadır tercih ediyor Konya spor .


  • dunyatuhaf  (22.11.21 01:20:14) 
cok garip degil.
bazen bazi takimlar ozellikle afrikalilara ya da brezilyalilara vs yonelir, bir kultur olusturur, bakti basarili oyuncular, o bolgeden, ulkeden oyuncu almaya devam ederler.
bir nevi calisiyorsa hic kurcalama veya bildigin yerden sasma mantigi. bir de hepsinin balkan olmasi iletisimi, arkadasligi vs arttirir, takim daha uyum icinde olur vs.
  • baldur2  (22.11.21 01:31:10) 
2004-05 sezonunda Boşnak hoca Saffet Susiç'in kısa süreliğine gelmesi ve Elvir Baliç transferiyle başlayan ve sonrasında 3 ayrı dönem geçiren Aykut Kocaman ve Fahrudin Omerovic ekibinin başarılı scoutingi sonucu oluşan bir ekol aslında bu. Hem mali anlamda ciddi manada rahatlatıcı hem de sportif başarıya tartışmasız katkıları olan bir politika.

2013-14 sezonunda ikinci Aykut Kocaman dönemiyle beraber Hırvat ve Sırp stoperler Kokalovic ile Jagos Vukovic, Çekyalı Tomas Borek transferleriyle beraber Balkan temelli kadronun temelleri atılmaya başlanmıştı. Bir sonraki sezon kadroya katılacak ve 3 sezon boyunca oynayacak olan Dimitar Rangelov ise Bulgar vatandaşıydı. 66 puanlı efsane 2015-16 sezonunun başında ise kadroya Boşnak liginden kimsenin adını bile bilmediği Zeljeznicar takımından sudan ucuza paralara alınan 21 yaşındaki Riad Bajic ve 18 yaşındaki Amir Hadziahmetovic dahil olmuştu. Sezonun ikinci yarısına ise devre arası transferleri olarak 100 bin € bonservisle Slovenya'dan alınan sağ bek Nejc Skubic ve 200 bin €'ya alınan sol bek Barry Douglas damga vuracaktı. Ligde 3. olunan yılın ardından 2016-17 sezonunda, yine bir Bosnalı olan Deni Milosevic ve Kosovalı Alban Meha kadroya dahil edilmişti. Bu sezonda Riad Bajic toplamda 20 gol atacak ve Aykut Kocaman'lı Konyaspor hem Ziraat Türkiye Kupasını hem de Süper Kupa'yı müzesine götürecekti. Bu sezonun ardından Riad Bajic 5.5 milyon €'ya Udinese'ye, Jagos Vukovic 2 milyon €'ya Olimpiakos'a, Barry Douglas ise 1.1 milyon € bedelle Wolverhampton'a satıldı.

2017-18 sezonunda Hırvat stoper Petar Filipovic ve Makedonyalı Adis Jahovic transferleri, sonraki sezonda Sırp orta saha Marko Jevtovic ve 19 yaşındaki altyapı oyuncusu Makedonyalı Erdon Daci transferleri gerçekleşti. 19-20 sezonunda Boşnak stoper Marin Anicic, 20-21 sezonunda ise Boşnak kaleci İbrahim Sehiç ve Amar Rahmanovic transferleri ile kadrodaki Bosnalı oyuncu sayısı 5'e çıkacaktı. Aynı sene Arnavut oyuncu Sokol Cikalleshi ve Kosovalı Zymer Bytyqi, 21-22 sezonu başında ise Arnavut Endri Çekiçi kadroya dahil oldu.

Özetle, Konyaspor uzun süredir bu ekolü benimsemiş durumda ve bu disiplinden de yarar gördüğü aşikar. Hocalar değişse de belli bir oyun düzeni ve kulüp mantalitesi oluşturma ve başarıda istikrar sağlama yolunda bu yöntemi önemli buluyorum.
  • 038576  (23.11.21 04:17:12 ~ 25.11.21 02:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.