[]

Meditasyon

Headspace'in rehberli meditasyonlarına Basics'ten başladım. 3 aydır meditasyon yapıyorum. Meditasyon sırasında hiçbir sorun yaşamadım, meditasyon sonrası kendimi rahatlamış hissediyorum ve daha kolay odaklanıyorum ama meditasyon yaptığım günler çok sinirli ve gergin oluyorum. En ufak şeye ani ve sert tepkiler veriyorum. Ateşe benzin dökülmüş gibi bir anda harlıyorum.
Forumlarda araştırdım, aynısını yaşayan olmuş. Meditasyona devam ettim ve geçti demişler. Siz meditasyon yapmaya başladıktan sonra böyle bir şey yaşadınız mı, ne kadar zamanda geçti?

(bkz: oysa yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu)

 
ben yaşamadım böyle bir durum. hatta öfke çıkarken kendini belli edebilen bir duygu ve meditasyonu rutin haline getirdikten sonra çıkarken fark ettiğimden daha ılımlı tepkiler veriyorum genelde. ama tabii bazen tahammül sınırımın çok esnek olmadığı günlerde patlayabiliyorum ama meditasyon yaptığım günlerde spesifik olarak başıma gelen bir durum olmadı.


  • ruh i tibbiye  (21.11.21 16:42:48) 
bende hiç olmadı ama bazı kişilerde öyle olabiliyor. kimin nası duygularıyla yüzleşip onları boşalttığıyla alakalı bu biraz. algıların daha açık odluğu için çeşitli hassasiyetler oluşabilir. ama senin de okuduğun gibi düzenli yapmaya devam ettikçe bu gibi duygularla nasıl başetmen gerektiğini daha iyi oturtursun.


  • e mice  (21.11.21 17:45:09) 
Normalde seni rahatsiz edecek cevresel etmenlerin ustesinden simdiye kadar onlari gormezden gelerek geldiysen, bu etmenlerin daha cok farkinda olmak seni sinirlendirebilir. Bunlarin ustesinden gelmenin baska yollari da oldugu icin devam etmekle duzelebilir diye dusunuyorum ben de.


  • dunal  (21.11.21 22:24:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.