[]

amd cpu sicaklik sorunu (95 c görüyor)

herkese merhaba , bilgisayarı toplayalı 10 ay oldu son 2 aydır hafif hafif fan hızı artmaya ve sıcaklık sıkıntıları yaşamaya başladım.en son cs go oynarken fps 100 altı görmeye başladı cpu sıcaklığına bir baktım 95c leri görmüş.oyunu kapatıp normal düzene inip işlem yapmazken bile 60c de kalıyor. cpu core voltajı boştayken 0.9 larda. bütün updateler , termal macunda mı bir sıkıntı var yoksa fanlar toz mu topladı. yani her ihtimalde bu kadar ısınması sadece fanla alakalı mıdır. dragon centerda kendiliğinden extreme performance a geçiyor. bağlantı veya oturma sorunu olsa 7-8 ay sorun çıkarmayan alet son 2 ayda böyle yapmaz diye dsüşünüyorum. acaba stock termal macun kullanıldı kurulum yapılırken. resimlerde değerlerinide aldım sadece termal macun yenileme ve toz temizlemelik bir sıkıntı mı yoksa yazılımsal veya donanımsal bir problem mi var.acana amd voltaj ayarı ile sabitlersem sıkıntı çözülür mü. 95 c de oyun oynamak uzun süre zarar verir mi yoksa sistem kendini o sıcaklığa mı sabitliyor.




 
hocam bunun cevabını önceden sildiğin başlıkta vermiştik zaten niye tekrar açtın ki?

termal macunu değiş. tozları temizle. kasanın içini açıp hiç mi bakmadın fanlara? 10 ayda işlemci fanı evdeki toz miktarına göre ciddi toz çekebilir.
  • false pretension  (21.11.21 15:37:44) 
görev yöneticisinden işlemciye de bir bak geri planda bişiler çalışıp işlemciyi cozutturabiliyor olabilir


  • makbur  (22.11.21 02:05:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.