[]

Elektronik ürünlerden altın çıkarma

Bunu yapan, ya da yapmayı deneyen oldu mu hiç?

YouTube önerilerinde karşıma şu video çıktı;
youtu.be

Şüphe ile yaklaşılması gereken bir video mu bu?

 
Hayatta her şeyin bir değeri var. Elbette ki üreticiler cihazlarda iyi bir iletken olmasından dolayı altın kullanıyorlar ve bu da cihazın fiyatına dahil ediliyor zaten, çünkü cihazın üretimindeki gider kalemlerinden birisi de bu altın.

Videodaki kadar altın üretmek için videodaki kadar hdd pini ve elektronik parça kullanmak gerekiyor. Bu sana gerçekçi geliyor mu? Eğer bu parçaları bir yerden bol miktarda elde edebiliyorsan ve 4 gram altından daha az maliyetle bu parçaları alıp gerekli ayrıştırıcı ekipman ve kimyasalları sağlayabiliyorsan neden yapmayasın?

Böyle bile olsa "yoktan" 4 gram altın elde etmiş olmayacaksın, bildiğin ticaret yapmış olacaksın. Bunun yerine bilinen yollardan ticaret yapman daha kazançlı olur.
  • akhenaten  (21.11.21 10:37:49 ~ 10:39:50) 
Evde verimli olmaz. Zannediyorum ki bu tip videolardan elde ettikleri kâr altından daha fazla. Yine de meraklanıp izlemek isterseniz şu kanal bedavaya anlatıyor. m.youtube.com


  • emirleblebikemir  (21.11.21 12:32:48) 
altın oranı yüksek elektronik hurdayı ucuza bulabiliyorsan olur ya da altını elektronik komponentten ayıracak daha ucuz bir yöntem keşfetmen gerek.


  • reactionic  (21.11.21 13:12:40) 
Denklem gayet basit.
Bir seyin egitimi varsa isin kendisi karli degildir zaten.

  • divit  (21.11.21 13:13:37) 
O videolar kurnazların geçim kapısı. Videolarda bahsettikleri malzemeleri pazaryerlerinde satarak keriz.avi yapıyorlar. Evet elektronik malzemelerden ayrıştırılabiliyor ama bu 3-5 elektronik kartla olacak iş değil. Örnek olarak bir Cep telefonu hurdasında altın oranı 350ppm yani 1 karttan yaklaşık 35mg altın ayrıştırılabilir. 1 gr altın için 2858 adet karta ihtiyacınız var.
Elektronik atıklarda ki değerli metal oranları için tabloya bakabilirsiniz
ibb.co
  • delikedidilimiyedi  (21.11.21 13:39:41) 
karlı değil. yurtdışında elektronik ürün atıklarını toplayıp toplu olarak bu işlemi yapan tesisler var. sizin türkiye'de parayla alacağınız atıklardan işlem ile elde edeceğiniz altın çok fazla olmayacaktır. hemde işlem riskli olduğu için riskleri var diye biliyorum.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (21.11.21 15:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.