[]

Uzun dönem askerlik yapma isteği

Askerlik için vakit yaklaştı. Son tecil tarihi bu yaz.

Kenarda 50 bin lira param var ama bunu bedelli için harcamayı hiç ama hiç istemiyorum. Bu parayı da 2 bin liradan kripto sayesinde getirdim. Onun özgüveniyle doğru tercihlerle daha da artırırım gibi geliyor. Bedelliye versem elimde kalacak 0 lira.

Mesleğim avukatlık. Ofis açma düşüncem var. Başkasıyla çalışmak çok çok zor. Ofis açmak için de sağlam bi sermaye gerekiyor. İstanbul’da kiralar aldı başını gitti. Sadece kira değil gerçi a4 kağıdı bile geçen aya göre 2 kat pahalı :)

1 sene gidip kendimi resetlemek ve her şeyden uzaklaşmak istiyorum. Her gün dolar kurunu takip etmekten, kiralık ve satılık stüdyo daire bakmaktan psikolojim bozulacak artık.

En azından gidersem +50k daha bütçeme ekleyebilirim. Belki dönene kadar ekonomi biraz daha rahatlar (pek sanmıyorum gerçi :))

Sorum şu;

1- Gitmişken de tam gitmek istiyorum. Özellikle doğuya gitmek istesem beni gönderirler mi yoksa bu benim tercihime bağlı mı?

2- Bu şartlar ve psikolojik durumda siz olsanız ne yapardınız?

 
yanlış buldum düşünceni. askerliğin en güzeli en kısa olanıdır. madem paranı vermek istemiyorsun kredi çek bedelli kredileri var aylık 1000-1500 falan ödersin. elindeki paranla da kriptodan veya işinden elde ettiğin parayla yaşamını sürdürürsün bedelliden sonra. 1 yıl kaybetme derim. işleyen çarkı bozma. uzun dönem 6 ay ayrıca. tabii 1 yıl çıkarsa ordan da iyi para gelir orasını bilemem ama garanti değil yedek subaylık çıkması


  • fff02561  (20.11.21 22:10:03 ~ 22:10:35) 
1. Senin tercihine bağlı değil. Sadece komando olmak istiyor musunuz sorusu vardı diye hatırlıyorum. Komando olursan Güneydoğu çıkma durumu olabilir. Doğu'ya gitmek istesen göndermezler. Eğitim birliği ve esas birlik aynı anda belli oluyor. Benim öyle olmuştu.

2. Bence yüksek lisans falan yapıp ertele. O sürede bedelli parası biriktir. Bedelli yap.
  • dissendium  (20.11.21 22:15:04) 
Keşke aç kalıp evde para biriktirseydim diyeceksin.


  • dreamsandcolours  (20.11.21 23:34:30) 
Avukatım, bedelli yaptım, yüz bin lira olsa verirdim sana o kadar söylüyorum.

Eğer yedek subaylık kesin olsa derim kesinlikle öyle yap büro paran çıkar 1 senede kazanacağın parayla. Ama her hukuk mezununu yedek subay yapmıyorlar, kuraya vs bakıyor. Ben o riski alamadım. Ya 6 aylık çıkarsa diye düşündüm ve bedelli yaptım, hayatta verdiğim en doğru kararlardan biridir.
  • sanguine  (20.11.21 23:53:13) 
starecat.com

Ben bedelli yaptım, ama son 3-5 yılımın en güzel 3 haftasıydı. İşte/okulda nasıl çözüleceğini kimsenin bilmediği problemleri kucağıma bırakıp gidiyorlar, yapı olarak da "aman yav yarım yamalak yapıp geçeyim" insanı olmadığım için stresten ölüyordum. Askerde en büyük sorumluluğum bi masayı buradan oraya taşımaktı. Müthiş rahatlık gerçekten. Ama 3 hafta sonra bitecek olmasının verdiği rahatlık yüzünden de böyle düşünüyor olabilirim, 1 yıl kısa bir zaman değil.

İş konusunda da sizinle benzer düşünüyorum. Yani para kazanıyorum ama az, geçiniyorum ama bir şeyi değiştirmiyor, yarın tekrar işe gitmem lazım, yine sevmediğim ve anlamsız şeylerle uğraşmam lazım. Ve tüm bu uğraşın ödülü de ertesi gün tekrar aynı şeyleri yapmamı sağlayacak yemek/barınma ihtiyaçlarını karşılaması :)) Öyle lüks peşinde de değilim ama hayat bu mu gerçekten?

Neyse, sonuç olarak sizin yerinizde olsam uzun vadeli kredi çekip bedelliye giderim. Ben öyle yaptım, dövizle kazanıyordum, elimdeki paranın artış hızı kredi faizinden fazlaydı. Sizin kriptoda da aynısı olur. Dönünce yine aynı kaosun ortasına düşeceğiniz için (ve ekonomi de düzelmeyecek:) bu 1 sene bir kaçış olsa da bir çözüm değil.

Para biriktirmeye devam, 2 sene sonra kredi bitince açarsınız ofisi.
  • plutongezegendegilmi  (21.11.21 00:03:10) 
Bir insanın kafasını dinleyebileceği en iyi iki yerden biri. Ama psikolojik olarak adamı yıpratır. Risk almak istiyorsan git, herkesin aksine ben tavsiye ederim. Parayı yine uzun vadeli atarsın kriptoya, gider yeni nesil 6 ay uzun dönem askerlik yaparsın. (Ytd)

Komando olmak istiyor musunuz? Sorusuna evet veya hayır demenin bir önemi yoktur. Komando muayenesinde komando olamaz raporu verilmesinin bir önemi yoktur. Bunlar güneydoğu'ya gitmeyeceğin anlamına gelmez. (komando olmayan birlikler de var Güneydoğu'da)
  • lappuntamento  (21.11.21 01:33:32 ~ 02:01:18) 
iki avukat arkadaşım da aynı sizin düşündüğünüz gibi yaptı. ileride ofis açmak için kenarda para dursun dediler.

eğer gerçekten her şeyden uzaklaşma arzunuz varsa yapabilirsiniz, illa doğu'ya gitmenize gerek yok. ankara'ya çıkarsa memur gibi de yaşayabilirsiniz.
  • noxell  (21.11.21 02:01:05) 
Planör, sivil paraşütçülük ya da dalgıçlık sertifikan var mı? Bu sertifikaları askerlik şubesine götürürsen ve şubede verdikleri kağıdı yedek subay olarak yapmak istiyorum seçeneğini işaretlersen büyük ihtimal, paraşütçü komando, amfibi komando asteğmenlik çıkar ama kesin değil. 6 ay da kısa dönem(eski tabirle) de çıkabilir. Eğer karakola verirlerse asteğmen olarak iyi para biriktirisin.

Dediğim gibi asteğmenlik şans işi. Çıkmayabilirde.
  • komando kani var bende  (21.11.21 13:51:05 ~ 13:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.