[]

Direksiyon sınavını ilk seferde geçme oranı nedir?

veri ya da tahmininiz var mı?

100 adaydan kaçı ilk seferde başarır?


 
Benim zamanımda araç stop edince direkt kalıyordun. Şimdi 1 kez stop hakkı var. Dolayısıyla yüzde seksen geçiyordur bence.


  • adwokat  (20.11.21 22:01:38) 
Bir hocadan 10 kişi ders alıyorsa bunların 8 tanesi kalır, 2 tanesi geçer. Geçenlerin sayısı 5'i geçmez. Bu işin sürücüyle alakası yok. Gözetmenler için gelir kapısı olmuş durumda. Adaylar sınavdan kaldıkça her hafta sınav ücreti alıyorlar. Eskiden puan sistemi varmış. Şimdi paralel parkta araba paralel olsa bile yeşil alana yeterince yakın değilse bırakıyorlar.


  • dissendium  (20.11.21 22:05:38) 
%72.


  • j r r tolkien hayrani  (20.11.21 22:20:12) 
Ben tam bir oran veremem ama azımsanmayacak bir insan tanıyorum bizzat kalan. Ben geçmiştim mesela, ama ben de kalsam kalırdım. Çünkü araç sürme alışkanlığı olan birinin refleksif olarak yapacağı birçok şeyi henüz alışkanlık kazanmadan bilinçli olarak yapmanız bekleniyor. Ek olarak sınav heyecanı var.

Birkaç ders alarak bu alışkanlıkların oturması biyolojik olarak mümkün değil. Mesela ben park için her yanaştığımda sinyal verip duruyorum, bunu düşünmüyorum artık, ama sınav günü "evet şimdi sınavın sonuna geliyoruz, sağa yanaşırken sağ sinyal vermeyi unutma, aynadan sağı solu da kontrol et, araçtan ineceğin zaman kapıyı açmadan yolu kontrol etmeyi de unutma. Tabi en önemlisi bütün bunları düşünürken el frenini çekmeyi unutma sakın" diye içinden bilinçli olarak planlamak gerekiyor bunları.

Ezberden metin okumak gibi bir şey bu. Eğer iyi ezberlemişsen rahatça geçersin. Eğer bir "kelime" unutursan bırakıyorlar ki bu da çok olası bir durum.
  • akhenaten  (20.11.21 22:42:30 ~ 22:43:49) 
Yüzde 72nin neyini beğenmedin


  • buffy de vampir sayılır  (21.11.21 08:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.