[]

yüzücü vücudu

mehaba,

fit ve sağlıklı bir vücut için uzun vadede fitness mi yoksa yüzme mi seçilmelidir? mesela fitness'ta 3-4 ayda şekilli bir vücut olabiliyor yüzme için de aynı şeyi söyleyebilir miyiz?


 
Bir fikir oluşması için yüzücülerin o vücutlara sadece yüzerek sahip olmadığını bilmen gerek, bu bilgiden yola çıkarak cevaba ulaşmak zor olmaz kanaatindeyim.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.11.21 20:01:17) 
Yüzme gibi keyifli bir aktiviteyi yapma şansı varken ter kokulu spor salonunda ağırlık kaldırmak akıl işi değil. Sağlıklı vücut için spor hayatın parçası olmalı. Bunun için de spor dışında beslenme de önemli.


  • dissendium  (20.11.21 20:17:14) 
Fit ve sağlıklı bir vücut için uzun süre yapabileceğiniz spor en iyi spordur bence. Mesela havuz eve uzaksa ve altı ay sonra gitmeye üşeneceğinizi biliyorsanız, fitness salonu eve yakınsa daha mantıklı olabilir. Sporda sizi motive eden şeyler nedir, bu da önemli bir kıstas. Rekabetçi biri misiniz yoksa kendi sınırlarınızı mı aşmak istiyorsunuz? Daha kaslı bir vücutsa istediğiniz ağırlık kaldırın, yüksek tempolu sporlar hoşunuza gidiyorsa boks, crossfit, spinning vb. denenebilir. Sizi motive eden şeyi bulun. Düzenli yapıldığında günde bir saatlik tempolu bir yürüyüş bile harika bir spordur. 3-4 ayı hedeflemeyin bence, uzun yıllar sağlıklı ve fit olmak emin olun çok güzel bir his. En iyi spor devam ettirebildiğiniz spordur deyip çekiliyorum...


  • asbeila  (20.11.21 21:08:49) 
yüzme bence de çok daha keyifli bir aktivite evet. spor salonlarında saçma sapan hareketler yapmak yerine en azından yüzerek gerçek bir spor da yapmış oluyorsunuz ve de -kişiye göre değişir tabii ama- gayet zevkli bir spor.


  • hlot  (20.11.21 21:12:21 ~ 21:12:33) 
düzenli yapılacaksa tırmanış da çok iyi bir spor, tüm vücudu çalıştırır. tabii ağırlık çalışması da yaparlar

gripped.com

fitness yerine yüzmeyi tercih ederdim herhalde ben de
  • senolll  (20.11.21 21:53:36) 
Amaç vücudu şekle sokmaksa kesinlikle fitness tavsiye ederim. Gördüğünüz yüzücü vücurları uzun yılların ve fitness çalışmalarının sonucudur.


  • adwokat  (20.11.21 22:35:48) 
Yüzücü vücudu sadece yüzerek olmuyor.
Buna ek olarak yüzücü vücudu öyle birkaç ay yüzerek de olmuyor.
Tavsiyem havuza gidip yüzen insanlara bakmanız ve kaçının o istediğiniz vücuda sahip olmadığını görmeniz.

Herhangi bir spor x kişiyi y ayda şekle sokar diye bir şey yok.

En iyi spor devam edilen spor+1
Misal ben yüzmeye başladım gitmedim sonra. Ama bir gün spor salonuna gitmesem sanki 6 aydır spora gitmiyormus gibi üzülüyorum.
  • logisticsmanager  (21.11.21 00:06:52) 
O gördüğünüz tüm prof sporcular kendi branşlarını fitnessla tamamlıyorlar. Mesela sırıkla atlayan bir sporcu spor salonuna gidip squadda yapıyor.

O kadar şekilli bir vücudu kısa sürede ve sadece yüzmeyle yapamazsınız.
  • Unde bach canim  (21.11.21 02:19:39) 
Yüzme dediğiniz yaz kış süreklilik sağlaması zor bir spor. Giyindisi soyundusu yüzdüsü duşa girip kurunup tekrar giyindisi de ziyadesiyle zaman alıyor.
Hayatta bazı zorunlulukları olan hiçbir insanın her gün bu kadar zamanı olacağını düşünmüyorum, haftada 2-3 yüzme, kalanı fitness olabilir.

  • Deathrow  (21.11.21 10:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.