[]

kombiden sıcak su önce geliyor sonra su sıcaklığı düşüyüro

yani şöyle diyelim ki 58 dereceye aldım ayarını açtım banyodan suyu güzelce sıcak su geliyor sonra biraz soğuk su açıyorum ama sonra da su soğuyor. soğuk suyu tamamen kapatıyorum full sıcak suyla yıkanıyorum cunku gelen su zaten anca yıkanır sıcaklıkta oluyor. banyodan çıkıp bakıyorum suyu kapatmadan 41-42 derece gibi gösteriyor suyun sıcaklıgını kombi ama ayarı 58'de.

Bu neden olabilir?

edit: ha bi de kombinin şöyle bir sorunu var, petekleri yakınca basınç baya bir yükseliyor, sonra o basıncı düşürmek için mi bilmiyorum hem altından su akıyor biraz bi de peteğin birinden de hafifçe su sızıyor. bu basınç sapıtmasıyla ilgili olabilir mi?

 
Genleşme tankı denen zımbırtı bozulmus olabilir


  • primetime  (20.11.21 19:40:46) 
parçanın adını bilmiyorm ama aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım. o basıncı ayarlayan bir parça değişince hallolmuştu fakat benim peteklerden su sızıntısı olmuyordu. eğer yüksek basınç görüyorsanız basıncı düşürmek için peteklerden biraz su boşaltın. basınç 1-1.5 arası olması lazım.

kısacası sizin bir kombici çağırmanız lazım.
  • false pretension  (20.11.21 19:41:59 ~ 19:42:28) 
eğer genleşme tankı bozulduysa kendiniz el pompası ile bile halledebilirsiniz. pompa çok dandik olmasın ama, decathlon'un orta halli pompaları iş görür, (decathlondaki sarı pompa iş görmez, belli bir psi basabilmesi lazım.


  • buffy de vampir sayılır  (20.11.21 21:31:31) 
Aynı problemi iki kez yaşadık. İlkinde eşanjör arızasıydı, değiştirilince düzeldi.İkinci
kez yaşadığımızda da su vanası arızasıydı o da değiştirilince düzeldi. Garanti süreniz devam ediyorsa kombi servisinizi, etmiyorsa güvendiğiniz bir kombi servisini çağırmanız gerekiyor sanırım. Bu arada kombiye en yakın petekten basıncı normal seviyeye çekene kadar su boşaltın. Kısa bir süre içinde tekrar hızlı bir şekilde basınç yükseliyor mu takip edin. Sonucu, bakıma gelen arkadaşlara da söylerseniz daha hızlı çözüm bulunur.

  • Selektivite  (20.11.21 21:46:16) 
Gaz valfi de bozulmuş olabilir. Başta doğru miktarda gazı gönderiyor. Ama sonradan suyu gereken sıcaklıkta tutacak gaZı gönderemiyor. Bu işi servis çözebilir.

Su kaçırması basınç nedeniyle evet fakat siz basıncı yüksek bırakıyor olabilir misiniz?

Petekleri yakınca bir miktar yükselir. Petekler yanmıyorken normal sınırının üstüne yakın bırakıyorsanız petekler yanında normalin üzerine çıkması normal.
Bir de içindw çok hava varsa bu basınç işleri sapıtabilir gibi. Tüm peteklerin ısısını kontrol edin, alt üst/sağ sol ısınma farkı varsa içini temizletin/ havasını boşalttırın. Basıncı etkileyebilir.
Bazı petekleri bazen kapalı bazen açık kullanıyorsanız açık kullandığınızda ki gerekli basınç ayarı ile bazı petekleri kapattıktan sonraki basınç ayarının değişmesi gerekiyor olabilir. Petek açıp kapatarak kullanıyorsanız onu bırakın.

Tüm bunları yaptığınız halde basınç problemi devam ediyorsa o zaman bir problemi olabilir kombinib.
  • zimbirik  (21.11.21 10:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.