[]

Kenan Karaman nasıl bu seviyelere gelebilmiş?

Pozisyonu icabı defansif rolü baskın oyuncuların kısıtlı yeteneklerle belli bir kariyer yapabilmesini anlayabiliyorum. Örneğin düz stoperler veya hücum yönü kısıtlı ama defansı güçlü bek oyuncuları veya Necip Uysal gibi yetenekleri çok kısıtlı olup da gönülden, özverili oyunuyla defansif orta saha ve stoper mevkilerinde oynayabilen oyuncular. Bunları yine anlayabiliyorum, bunlar hep defansif işler.

Peki Kenan Karaman gibi "oyunun hücum pozisyonlarında" yer bulan bir oyuncu, bu kadar kısıtlı yeteneklerle nasıl bu seviyelere gelebilmiş? Mevkisi hücum bölgeleri olan bir oyuncunun tek bir "Budur" denilecek baskın yeteneği olmaz mı ya? Adam şu an Milli Takım ve Beşiktaş oyuncusu. Hiç çözebilmiş değilim gerçekten.

Ne diyorsunuz?

 
Görev adamı tanımına uyuyor. Teknik direktörler öyle oyuncuları severler. Çünkü oyuncu itiraz etmeden her denileni yapıyor. Diğer oyuncuların alanını kaptıyor, koşuyor, baskı yapıyor.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (20.11.21 15:21:49) 
@intihar etsem de kendime gelsem, Giriş kısmında da izah etmeye çalıştığım şekilde, o roldeki oyuncuların varlığını anlayabiliyorum. Ama dikkat edilirse o tarz oyuncular hep defansif roldeki mevkilerden çıkar.

Yeteneksiz hücum oyuncusu olarak bir hatırladığım Umut Bulut "kazma" diye çok eleştirilirdi mesela. Ama Umut da çok büyük hücumsal yetenekleri olmamasına rağmen bir şekilde gol becerisi olan bir oyuncuydu, önemli maçlarda, önemli gollere imza atmışlığı vardır. "Kenan'da ne var?" diye düşündüğümde ise hiçbir cevap bulamıyorum bu adam özelinde.
  • norules  (20.11.21 15:35:08) 
koşuyor, basıyor, alan kapatıyor diyince bir gülme aldı beni. bunları yaparak futbolcu, hele hücum oyuncusu olunabiliyorsa fizikleri iyi atletleri paso koşturup duralım. hani bu yeteneksizliğiyle 3. ligde oynasa hadi neyse dersin de, denildiği gibi euro 2020'de, cl'de filan oynuyor bu güzide arkadaş. umut bulut'la da yan yana bile gelemez, umut süper lig tüm zamanlar gol krallığı listesinde 7. sırada.


  • del piero10  (20.11.21 15:54:51) 
almanya altyapı çıkışlı olmasa o seviyelere asla gelemezdi. kenan'dan daha yetenekli türkiye'de yüzlerce topçu var ama işte vanspor'daki (salladım) topçuya şans vermektense almanya'daki dandik topçuya şans vermeyi tercih ediyorlar. daha iyi eğitim aldığından. kenan karaman'ın milli takım olayı tamamen şenol güneş'in halt yemesi. adamdan verim almadığı aşikarken bile ısrarla oynattı.

beşiktaş'ın alma sebebi ise kesinlikle tc pasaportu. "milli takımda oynayan türk futbolcu" diye aldılar. yabancı sınırı gelmeseydi ben beşiktaş'ın da alacağına ihtimal vermiyorum.
  • ilgeru  (20.11.21 19:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.