[]

ölür ölmez aynı kişi olarak tekrar doğmak

Sonsuz zamanda gerçekleşme ihtimali %100 değil mi? Yani sonsuz bir yaşam döngüsünde değil miyiz? Aynı kişi olarak, sonsuz farklı kombinasyonda yaşamıyor muyuz, yaşamayacak mıyız aynı bilince, akla sahip insanlar olarak?




 
yoo..


  • FeykIM  (20.11.21 04:13:24) 
Andy weirr'ın the egg diye öyküsü var şurada animasyon haline de getirildi belki hoşuna gider bu konuda youtu.be (türkçe altyazısı da var)

Elbet senin düşüncenin de ayrı bir öyküsü yazılabilir :)
  • freebird5406_2  (20.11.21 08:53:18 ~ 09:02:21) 
The First Fifteen Lives of Harry August isimli romanda bu anlatılıyor. Belli bazı kisilerde var bu özellik romana gore.


  • sopiro  (20.11.21 09:52:11) 
olum esittir = uykudan uyanamama hali.

yok oldugunu bilmeyeceksin, bilincin olmayacak cunku.
  • baldur2  (20.11.21 09:56:29) 
reenkaryasyona inanıyorsan veya o inanca sahip bir dine inanıyorsan belki. semavi dinlere inanıyorsan hayır. inancın yoksa da hayır.


  • sutlu nescafe  (20.11.21 11:21:29) 
Ayni dna dizilimine sahip baska birinin dogma ihtimali var tabi.
Bunun da ayni ana gelme ihtimali sonzu zamanda var.

Oturup hesaplasan cok dusuk cikar.
Bir de ayni dna var diye ayni kisi olmuyorsun. Huyun suyun degisik olabilir, bilinc zaten beyindeki hafizaya dayaniyor onun ayni olma ihtimali yok.
  • divit  (20.11.21 12:25:52) 
ben bunu çok düşündüm. en sonunda zamanın başlangıcı ve sonu olmadığı için çıkmaza girdim. ordan sonrasını hatırlamıyorum. bence aynı hayatı sonsuz kere tekrar yaşama ihtimalimiz veya şimdiye kadarki kısmını hatırlayarak tekrar yaşama ihtimalimiz var. ama zamanın başlangıcı ve sonu olmadığı için ordan sonrası biraz karışıyor. zaman sonsuz kere baştan başlasaydı o zaman işler değişecekti.


  • tukenmez adam  (20.11.21 15:59:47) 
Hayır


  • yedigimiztavuk  (20.11.21 20:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.