[]

Saç ektirmek veya ektirmemek

Tepeden eser miktarda, az biraz dökülüyor. Kısa kullanıyorum saçlarımı genelde, Şevket Çoruh gibi düşünebilirsiniz. Dökülme şekli de onunki gibi. Bilemedim ya saç ektirsem mi ektirmesem mi? Gönlüm hazır çok dökülmemişken ektirmekten yana çünkü mevzu ilerledikten sonra ektirirsem doğal görünmez diye düşünüyorum. Var mıdır tavsiye edebileceğiniz güvenilir ve ilgili bir klinik, Dr, hastane? Lokasyon İstanbul ve Ankara olabilir.

Çok teşekkürler...


 
"mevzu ilerledikten sonra ektirirsem doğal görünmez"

ektirdikten sonra kendi saçlarınızın dökülmesini engellemek için bir planınız var mı?

Çevremde saç ektirip 5 sene fırça gibi dolaşıp sonra kendi saçları dökülüp yalnızca ekilenler ile seyrek kalan insanlar var.
  • hedep  (19.11.21 22:44:25) 
Ne kadar geç ektirirseniz o kadar iyi.

Şayet şiddetli dökülme hali aktif şekilde devam ederken ektirince, bu kez ekimden sonraki yıllarda başka bölgeler dökülecek, kötü duracak.

Ben 40 yaşında ektireceğim şahsen, az kaldı sayılır :) Kişisel araştırmalarım doğrultusunda bu yaşı ideal bulmuştum.
  • Berck  (19.11.21 22:51:33) 
sac ekilenlerin %90'i hic dogal durmuyor acikcasi. Bence bircok durumda kel veya seyrek olmak bariz fake goruntuden daha iyi. Dogal durmasi icin cok spesifik bir modelde kullanmak ve taramak vs lazim, onunla da ugrasilir mi diye dusunuyorum. zor karar.


  • hot potato  (19.11.21 23:04:23) 
çok dökülenlerin (bkz. ben) zaten 30'a kadar üstte saçı kalmıyor, senin gibi yavaş açılanların belki 40-50'de de biraz açılıyor ama az az.

Düzgün planlanırsa, kökler saç tipin falan da uygunsa gayet güzel olur. Ama çok kişisel bunlar. Hedep ve Berck +1. Sonra geri kalanı açılırsa kötü hissedebilirsin ama beklemekten başka yapacağın bişey yok şu an rahatsız ediyorsa ektirip sonra bi daha ektirme seçeneğini kullanacaksın.

%90 doğal durmuyor diyen, sadece kötü olanları görmüştür. Yani fark etmediği "doğal" dediklerinin bir kısmı da ektirme :D Doğal şekilde (yönleri, sıklığı) ekilirse normal saçın uzuyor işte niye özel bi model gereksin? Bazıları ön çizgiyi aşırı yapay yapıyor, o merkezlere de yaptırmayacaksın işte. Çevren açısından düşünürsen, insanlar unutuyor. Belli yıllar kafan açık da dolaşsan (tam açık değilse) dolunca sanki hep öyleymişsin gibi devam ediyorsun. Sadece eski fotolara bakınca "ne kötüymüş be kimse de bişey dememiş" diyorsun :D Tabii benimki baya açıktı, en son üstte saçım kalmamış gibiydi şu an iyiyim. (tepe yine açık, belki ikinci ekimi yaptıracağım ileride)

sacekimisonuclari diye bir forum var, orada takıl kafana yatan kişiyi sen bul. Sonuçları, ekimleri incele.
  • nhk ni youkosu  (20.11.21 02:03:09 ~ 02:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.