[]

iş görüşmesi cevapları

son zamanlarda bir kaç görüşmem oldu. sürekli neden biz?, bize ne katabilirsiniz?, neden başkası değil de siz? gibi sorularla karşılaşıyorum. işsizlik bitmek üzere acilen iş bulmam lazım. sizce bu tarz görüşmelere ve sorulara ne gibi bir strateji izlenmeli? ya da ne gibi cevaplar verilmeli?




 
youtube denilen icada ingilizcen varsa top10 HR question yaz ve videolari izle. bır yerden sonra stratejiyi cozeceksin. turkce kaynaklara hic bakmadim o nedenle bilemiyorum ama illa ki turkcesi de vardır. bu tarz videoların.


  • helenart  (19.11.21 00:10:31) 
Bu sorularda amaç işverenin "ben burada ne arıyorum biliyor musun" sorusuna cevap almaktır.
Tam da o bahsettiğin işsizlik durumu yüzünden insanlar yeter ki iş olsun diye ilanlara başvuruyorlar. İşveren ise o pozisyonu en çok isteyen, kendi kendini motive edebilecek, sadece para için değil farklı yönlerden de katkı sağlayacağını düşündüğü için başvuran adayları ayırt etmek istiyor.

Bu tip sorulara iyi cevap vermek için şirketi, hizmet verdiği sektörü, pozisyonun neler gerektirdiğini ve o pozisyona sahip olana ne kattığını bilmek gerekiyor.

Kısa yoldan; en duyulmak istenen cevaplardan biri işin sana ne katacağını anlatmak. Ben bu işi istiyorum çünkü bu şirket şu şu alanlarda piyasada önde. Müşterileri sağlam, know how sağlam, teknolojisi en ileri gibi, çalışanın kendini geliştirebileceği imkanlara sahip. Ve bunları öğrenmek istiyorum. Gibi gibi. Akıllı işveren için en ideal aday budur. Kimse babasının şirketi gibi benimseyeceğini düşünmüyor. Ama bu aday akıllı, bunları öğrenirken benim de işimi geliştirir diyor. En azından demeli.

Bunu anlatırken şirketi övmek, başarılarından bahsetmek fayda sağlar; işin psikolojik yönü bu biraz da.

Ne katabilirsin sorusu da aynı düşünce şekline farklı noktadan yaklaşmakla ilgili. Ben burada ne yaptığınızı, pozisyonunu gerekliliklerini biliyorum. Bende şunlar şunlar var, genelde bu sektördekilerde olmaz, o yüzden piyasada bulması zor şeyler; bunları katacağım.

Velhasıl kelam, şirket, sektör ve pozisyonun detayına ait ne kadar bilgi sahibi olursan o kadar iyi cevap verirsin.
  • Bruce  (19.11.21 00:17:07) 
Posizyonu/şirketi vb. bilmiyorum ama bunlar çok saçma sorular gibi geliyor bana. Yukarıda bahsi geçen konuları anlıyorum ama üç dakikalık bir internet aramasıyla "Çünkü sizin şirketiniz ihracatı en güzel yapan şirket; vizyonuyla, misyonuyla beni çok etkiledi" falan diye yalandan cevaplanacak soruların ne şirkete ne de adaya bir faydası var. Çok merak ediyorum bunu soran şirketlerin turnoverları oranları ne...

Bruce'un cevabına katılıyorum bu arada; bu soruyu soruyorlarsa o cevapları duymak istiyorlardır.
  • salihdt  (19.11.21 04:40:43) 
Şirket pozisyonu en çok isteyeni ve o pozisyonda en çok mutlu olacak, en iyi verimi üretecek çalışanı arıyor. Sorular baya mantıklı aslında.

Mesela önceki şirketinden kaçmak için, ya da buişe muhtaç olduğu için mi başvuruyor yoksa çalışmak istediği ortama, içinde olmak istediğin sektöre, gelecek planlarına bu iş yeri uyduğu için mi başvuruyorsun bunu anlamaya çalışıyorlar.

Bu soruya cevap verirken şu başlıkları kullanabilirsin;
Şu şekilde projeleeiniz var, ben de daha önce şöyle bi şey yapmıştım ve bu tarz projelerde çalışmayı çok sevmiştim bu nedenle burayı seçtim.
Geleceğe yönelik sektörel planlarıma uyduğu ççin çalışmak iayoeum. Daha önce şu sektörde çalışmıştım ve şu hislerime dayanarak bu sektördün şu yönlerden benim daha çok hoşuma gideceğini düşünüyorum.
Eski iş yerimde şöyle bir projede bulundum / daha önce şöyle bir seminer, ders almıştım ve şu şu özellijleri olan bit şirkettw çalışmak istediğime karar verdim, sizin şirketiniz bu özellikleri barındırıyor vs.
(Eğer araştırma imkanın varsa) yükselme ihtimalini, iç eğitimleri vs bu şirkette çok olumlu görüyorum, kendimi bu sektörde geliştirebileceğim pazar payı büyük plan bi şirket olduğu için burayı seçtim. ( sikko bir şirkete bunu söyleme ama)
  • zimbirik  (19.11.21 08:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.